Istanbul is de afgelopen jaren flink gestegen in populariteit als stedentripbestemming. De stad staat nu op nr. 7 in de top 10 stedentripbestemmingen (weekendsteden.nl)! Nu weten we vaak al wat er te doen is qua bezienswaardigheden: de Aya Sophia, het plein bezoeken en de Bosporus oversteken. In dit artikel slaan we de klassieke highlights over en geven we je een paar tips om je stedentrip Istanbul onvergetelijk te maken.

Wakker worden met zicht op de Bosporus

Wakker worden onder het genot van een overheerlijk ontbijt met prachtig uitzicht doe je bij Mangerie Bebek, een Turks restaurant. Of je nu voor een ontbijt, lunch, diner of high tea op zoek bent naar een leuke plek, bij Mangerie Bebek ben je op het juiste adres! De inrichting van het restaurant zorgt ervoor dat je je er direct thuis voelt. Als het goed weer is, kun je op het terras eten met uitzicht op de Bosporus, een prachtig gezicht! (Zelfs in de winter is het aangenaam op het terras door de verwarming!) Goed eten voor een leuke prijs én tussen de locals, wat wil je nog meer?

Genieten van een diner met een Turkse familie

Niets smaakt beter dan huisgemaakt eten. Als toerist is het lastig om de juiste plekjes te vinden in wijken die niet verwesterd zijn en waar weinig toeristen zijn. Ben jij hiernaar op zoek? Dan is de Home-cooked Family Dinner & Local Tour in Istanbul wat voor jou! Leer meer van de Turkse cultuur kennen en loop een dagje mee met de locals. Proef traditionele Turkse gerechten,  ervaar de cultuur en ruik de heerlijke frisse geuren van de waterpijp. Bovendien leer je plekjes kennen die nog niet ontdekt zijn! Na deze tour heb je pas écht het gevoel hoe de Turken leven.

Bezoek de wijk Karaköy

Karaköy is een van de oudste stadsdelen in Istanbul. Tijdens de Ottomaanse tijd was dit gedeelte van de stad een uitvalbasis voor handelaren, zeemannen en verkopers. Vandaag is het een trendy wijk met veel moderne winkels. Waarom je deze plek moet bezoeken? Er zijn tal van cafés, restaurants en hotels waar je de échte Turkse Baklava en andere zoetigheden kunt proeven. Bovendien vind je op elke hoek van de straat een sisha- bar (waterpijp). Je kunt hier terecht om te smullen van een goed visgerecht of om de coole en unieke wijk te bewonderen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *