Een verstopping aan bijvoorbeeld je toilet of afvoer, kan erg nare gevolgen hebben en bovendien ervoor zorgen dat je tegen allerlei problemen aan loopt waar je in principe niet echt mee te maken wilt hebben. Uiteindelijk kun je natuurlijk een loodgieter bellen, zeker wanneer je door hebt dat het echt niet lukt om alles zelf op te lossen. Belangrijk is dat je het zelf eerst probeert op te lossen, enerzijds omdat dit je een boel geld kan schelen en anderzijds je beter aan de loodgieter uit kan leggen waar het probleem zich voordoet en wat er exact aan de hand is.

Verstopping komt vaak door…

Over het algemeen komt een verstopping vaak door de onwetendheid van de mensen die gebruik maken van de afvoer of het toilet. Er worden bijvoorbeeld veel te grote objecten door het toilet gespoeld, omdat de gebruikers en bewoners niet weten dat de afvoer van een toilet maar heel smal is. Ook zijn we vaak verstoppingen doordat de toilet verfrissers door het toilet gespoeld zijn. Laatst trad ik bijvoorbeeld op als loodgieter alphen aan den rijn en kwam ik erachter dat een toilet verstopt zat door een enorme drol die niet wegspoelde. Dit lijkt misschien een komisch geheel, maar kan voor enorm veel schade zorgen. Ook zien wij vaak dat een aantal keer doorspoelen (tussendoor), zorgt voor aanzienlijk minder verstoppingen.

Zorg voor een goede ontstopper

Wanneer je toilet dreigt te gaan verstoppen is het verstandig om even te spoelen met ontstopper. Wanneer een afvoer bijvoorbeeld een klein beetje verstopt zit is de kans groot dat je de inhoud van deze verstopping op kunt lossen door middel van een vloeibare ontstopper.

Kom je er toch niet uit?

Heb je van alles geprobeerd, maar kom je er toch niet uit? Dan is het tijd om een loodgieter te bellen. Doordat je zelf al onderzoek hebt gedaan naar de mogelijke oplossingen die niet hebben gewerkt, kun je de loodgieter beter informeren en kan hij waar nodig vast naar de groothandel rijden om de mogelijke benodigdheden op te halen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *