In 2017 zijn er veel nieuwe trends op de arbeidsmarkt bijgekomen. Allereerst is het veranderen van baan steeds populairder. Veel mensen willen om de zoveel tijd van baan veranderen. Veel mensen zijn daarnaast ook niet tevreden met hun huidige baan en wil daarom switchen, dit percentage is maar liefst 53% van de Nederlanders dus dat is erg hoog. Verder is het een trend dat werkervaring en scholing steeds minder belangrijk wordt bij het zoeken naar een baan. Vaak worden de competenties en de motivatie belangrijker gevonden. Je moet vooral zelf goed weten wat je kan en wat je kan toevoegen aan een organisatie. Verder gaat het solliciteren van nu veranderen. Er wordt steeds vaker digitaal gezocht naar vacatures, maar er wordt tegenwoordig ook steeds vaker naar een video sollicitatie gevraagd bijvoorbeeld. Bedrijven kunnen daarnaast meer data inzien zodat zij beter kunnen bepalen wie zij willen uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.
Verder willen werknemers steeds meer flexibel zijn. Ze willen bijvoorbeeld thuiswerken wanneer zij willen. Verder wordt het ook steeds populairder om een tijdelijk contract aan te nemen. Daarnaast is het steeds minder belangrijk hoe veel je verdient. Het is veel belangrijker dat je het naar je zin hebt op je baan en er veel leert. Verder zien we dat vakmanschap steeds schaarser wordt. Hiermee worden timmermannen, metselaars stukadoors en dergelijk bedoelt.
IT vacatures Amsterdam
Ben je nog op zoek naar IT vacatures Amsterdam? Q&A ICT Dienstverlening biedt meerdere IT vacature Amsterdam aan. Wij hebben een breed netwerk in Amsterdam en kunnen hierdoor veel vacatures in Amsterdam aanbieden. Ben jij een bedrijf in Amsterdam of ergens anders in Nederland en zoek je een IT medewerker? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen de juiste werknemer voor je zoeken die bij de wensen past en bij het bedrijf! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *