Tom Hanks heeft naast zijn acteerprestaties nog een ander talent: succesvolle apps bedenken. Hij heeft zich al meteen bewezen met zijn eerste app die in korte tijd uitermate populair is geworden na de lancering van donderdag. Het is zelfs de meest gedownloade gratis app in de App Store.

“Hanx Writer”- app

Je zal wel denken dat het een wel heel leuke en speciale app moet zijn, maar niets is minder waar. Het is gewoon een toetsenbord die eruit ziet als een typemachine van vroegere tijden. De app staat in de App Store onder de naam Hanx Writer en je kunt het gebruiker als kladblok voor je tablet. Het leuke van deze app is dat het niet alleen lijkt alsof je typt op een typemachine, maar het klinkt ook zo. Elke toets die je indruk maakt een hoop geluid, net als vroeger. Ben je aan het eind van de regel beland, dan hoor je een luide ping. Zo heb je de lusten en charme van de ouderwetse typemachine en de lusten van het moderne toetsenbord, zodat je nog steeds op dezelfde manier kunt blind typen.

Uitstekende recensies

Vanaf de lancering van de app zijn iPad-gebruikers er lyrisch over. Inmiddels heeft de Hanx Writer al meer dan 1300 recensies ontvangen en maar liefst 4,5 sterren wereldwijd. Mensen die vroeger werkten met een ouderwetse typemachine herleven vroegere tijden weer en ook de mensen die er nog nooit één gezien hebben zullen het fantastisch vinden, laat een Nederlandse gebruiker weten.

Tom’s liefde voor typemachines

Tom Hanks kwam niet zomaar tot dit idee. Hij is een echte liefhebber van typemachines en verzamelt ze al decennia lang. In de New York Times stond vorig jaar een interview met hem waarin hij vol passie en hartstocht over zijn geliefde typemachines praatte. Hij is vooral onder de indruk van de harde geluiden die alle toetsen maken wanneer je ze indrukt. Elk woord, hoe klein het ook is, klinkt groots door de mini-explosies die de woorden tot stand brengen. SHOOK-SHOOK-SHOOK. Hij zegt dat je de app kan gebruiken om aandacht te trekken, maar je kunt het ook gebruiken als je een keer een andere type-ervaring wil en een keer een typegeluid wil horen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *