Magazijninrichting is een belangrijke zaak waar goed over nagedacht moet worden. Wie hier niet goed over nadenkt, zal op de lange termijn tegen veel dingen aanlopen. Het kost even wat tijd om een goed uitgedacht idee op papier te zetten, maar op den duur zal je hier de vruchten van plukken. Het is daarnaast ook belangrijk om op de toekomst voorbereid te zijn. Want wat als het magazijn binnen een jaar al weer uitgebreid moet worden? Is dit überhaupt mogelijk? Een efficiënt ontwerp van de magazijninrichting vergt daarom tijd en voorbereiding. Gelukkig zijn er ook bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd en graag met je meedenken. Een aantal tips kunnen zij alvast weggeven.
 
Smalle gangen
Een logisch gevolg is dat hoe smaller de gangen, hoe groter de opslagcapaciteit is. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de heftrucs of orderpickers nog wel de ruimte hebben om de producten op te halen. Zo zijn er daarnaast ook verschillende soorten heftrucks. De een heeft 1,75 cm draaicirkel nodig terwijl de andere heftruck niet genoeg heeft aan drie meter. Let er daarbij met magazijninrichting ook op dat heftrucks of personeel elkaar niet kan passeren in hele smalle gangen.
 

Aantal gangen

Wees er altijd alert op dat het aantal heftrucks kleine is dan het aantal gangen. Indien het omgekeerde gebeurt, kan het voorkomen dat er opstoppingen plaatsvinden. Dit zal leiden tot productieverlies. Dit hangt uiteraard samen met het vorige kopje waarin werd gesproken over het dan wel niet passeren in de gangen.
 

Aantal pallets

Indien het aantal pallets van elk artikel minder is dan tien, is het verstandig te kiezen voor een palletstelling. Als er elf or meer pallets per artikel op voorraad zullen liggen, dan is het aan te raden om voor diepstapeling te kiezen.
 
Dit en nog veel meer tips kan FGN Magazijnsystemen geven voor magazijninrichting.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *