Tips voor het praktijkexamen

Moet je bijna je praktijkexamen van de auto afleggen? Spannend! In dit artikel vind je een aantal gouden tips. Met deze tips vergroot je de kans om in één keer te slagen voor je praktijkexamen. Lees snel verder!

1. Kijken, kijken, kijken!

Het grootste gedeelte van de examenkandidaten zakt op kijkgedrag. Het is belangrijk goed te kijken. Laat het desnoods heel opvallend zien. Als de examinatoren zien dat je goed kijkt, scoor je alleen maar extra punten. Je kijkgedrag laat namelijk zien hoe veilig je in het verkeer bent.

2. Houd je aan de snelheid

Rijd niet te langzaam, maar rijdt vooral niet te hard! Probeer te rijden zoals je dat met rijles hebt geleerd. Kijk goed om je heen wat de adviessnelheid is. Als je je hieraan houdt, zit je safe. Ga niet te krampachtig met de snelheidsmeter om. Pas je snelheid aan op de omstandigheden en probeer zo vlot mogelijk door te rijden. Belangrijk is om vooral niet anders te gaan rijden dat je geleerd hebt.

3. Ontspan

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg dat je uitgerust bent. Hierdoor kan je je hoofd er goed bijhouden. Probeer de avond voor het afrijden iets ontspannends te doen. Houd je in je hoofd niet teveel bezig met het afrijden, maar zoek afleiding. Probeer wel op tijd te gaan slapen, zodat je goed uitgerust bent.

4. Plaats op de weg

Wees je bewust van je plaats op de weg. Weet waar je rijd en houdt rekening met medebestuurders. Probeer de verkeerssituatie zo veilig mogelijk te houden. Houd voldoende afstand, sorteer tijdig voor en neem bochten ruim. Pas indien nodig je plaats op de weg aan aan de verkeersomstandigheden.

5. You got it!

Wees lekker zelfverzekerd! Er is een reden dat je mag afrijden. Dit betekent dat je rijinstructeur in je geloofd. Je rijinstructeur zal je nooit laten afrijden als je er nog niet klaar voor bent. Geloof in jezelf en durf te rijden. Door initiatief te tonen laat je zien dat je precies weet wat je doet. Hierdoor worden kleine foutjes alleen maar makkelijker over het hoofd gezien.
Met bovenstaande tips ben je helemaal klaar voor het praktijkexamen! De juiste rijschool stoomt jou helemaal klaar voor je rijexamen!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *