Een nieuwe smartphone kopen is altijd leuk: een blinkend scherm, bliksemsnelle touchscreen functies en geen onnodig gevuld geheugen. Hoewel de eerste maanden van een nieuw toestel – of een nieuwe simkaart bij een sim only abonnement – meestal getypeerd worden door perfecte prestaties en een schijnbaar surrealistisch opslagvermogen, komt dan toch dat moment dat je smartphone trager gaat werken. Dan kun je ofwel in paniek slaan, het ding in de vuilbak gooien en meteen een nieuwe kopen omdat je enkel het beste van het beste wil – ofwel gebruik je volgende tips om niet alleen veel frustratie en tijdverlies te vermijden, maar ook om te voorkomen dat je veel grote kosten krijgt.

1. Maak opslagruimte vrij

De meest voor de hand liggende methode om je gsm sneller te maken is waarschijnlijk overbodige en vaak zelfs belastende en vertragende data verwijderen. Hierdoor maak je veel opslagruimte vrij, wat dan weer resulteert in een sneller werkende smartphone.

2. Voer een scan uit

Er is altijd informatie zoals foto’s, teksten, gedownloade bestanden, enzovoort, die een ongewenste vertraging veroorzaken op je toestel. Dit kan zijn omdat ze heel veel megabytes in beslag nemen, ofwel omdat bestanden van het internet een virus bevatten die je smartphone aan trager maken. Scans kan je op de meeste toestellen gemakkelijk uitvoeren met één druk op de knop.

3. Schakel apps op de achtergrond uit

Bij de meeste toestellen kan je kiezen welke apps geopend blijven op de achtergrond, ook al gebruik je ze op dat moment niet. Als er een paar apps actief blijven neemt dat echter al heel wat geheugen in beslag – en dat zorgt onvermijdelijk voor een trager werkende smartphone. Kies dus zorgvuldig de apps die je actief wil houden, want al de andere zijn alleen meer ballast!

4. Apps verwijderen

Naast apps uitschakelen kan je ze natuurlijk ook gewoon verwijderen. Zijn er bepaalde applicaties die je nooit of nauwelijks gebruikt maar die wel heel wat opslagruimte vragen? Bespaar jezelf dan van veel energie en verwijder ze. De meeste apps vragen heel wat megabytes en zijn niet meer dan overbodige vulling van je hoofdmenu. Daarbij zorgen de regelmatige updates van die apps voor nog minder opslagruimte!
Of je nu een nieuw toestel koopt of een sim only abonnement neemt met je oude gsm, je smartphone sneller maken met deze tips zal je veel tijd en vooral veel geld besparen!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *