De trend Het Nieuwe Werken geeft werkgevers de mogelijkheid om hun personeel ook vanuit huis te kunnen laten werken. De ene persoon kan thuis heel productief zijn en de ander weer wat minder. Om de productiviteit hoog te houden hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

De omgeving

De omgeving waar je in werkt heeft grote invloed op je productiviteit. Thuis is het makkelijk om afgeleid te worden. Een telefoontje tussendoor, dan komt de loodgieter nog even langs en dan staat de buurvrouw voor de deur voor een kopje koffie. Als je niet oplet is het zo 16.00 uur en heb je nog niet heel veel uitgevoerd. Zorg er daarom voor dat je een rustige omgeving hebt waar je kunt werken en waar je niet afgeleid wordt. Op die manier kan je je concentratie behouden en wordt je niet continu onderbroken. Zo kan je productiviteit op pijl blijven. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken door je huistelefoon uit te zetten en door niet op de deurbel te reageren. Probeer ook niet even snel de was tussen door te doen, want dat kost stiekem meer tijd dan je soms door hebt. Er komen dan namelijk vast nog andere huishoudelijke klusjes naar voren die je nog eventjes snel moet doen.

De middelen

De apparatuur die je tot je beschikking hebt moeten wel van goede kwaliteit zijn. Denk bijvoorbeeld aan een goede bureaustoel, en goed werkende internetverbinding en een snelle computer of laptop. Je wilt natuurlijk niet dat je last krijgt van je rug als je geen goede bureaustoel hebt. Ook is het heel vervelend als je geen internet hebt. Aangezien je dit nodig hebt om je werk uit te kunnen voeren.

Hulpmiddelen

Er zijn ook wat hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het concentreren op je werk. Als je snel afgeleid bent door verschillende geluiden kan het helpen om oordopjes in te doen. Je kan dit doen met muziek, maar ook zonder muziek. Sommige mensen werken namelijk heel goed als ze muziek luisteren, maar sommige mensen worden hier juist snel door afgeleid. Dus probeer even uit wat voor jou het fijnste is. Maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan groene thee of een kopje koffie. Ook deze helpen je namelijk om je langer te concentreren. Er zijn nog veel meer middelen die de concentratie bevorderen. Probeer er eens een aantal uit om te kijken wat voor jou het beste werkt.

Inrichting

De inrichting van je werkruimte heeft ook invloed op de productiviteit. Heb je een goed bureau, is deze op de juiste hoogte en geld dit ook voor de bureaustoel. Je wilt lichamelijke klachten natuurlijk voorkomen. Wat ook belangrijk is, is om voldoende zonlicht te hebben. Dit werkt niet alleen voor de productiviteit maar ook voor je gezondheid. Zo wordt er namelijk vitamine D aangemaakt in je lichaam. Verder is het ook belangrijk dat er de juiste temperatuur is. Zorg dat je werkruimte lekker fris is, in een warme ruimte wordt je namelijk wat trager.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *