Tijdens deze prachtige zomer hebben we veel kunnen genieten van onze tuin. Heerlijk ontspannen, barbecueën, puzzelen en zonnen. Wat was het heerlijk hé? Maar de herfst klopt op de deur. De bladeren beginnen te vallen. Tijd om je tuin herfstklaar te maken, zodat je volgend jaar weer volop kan genieten van je tuin. Maar hoe zorg je er nou voor dat je tuin herfstklaar is? Hier een aantal tips speciaal voor jou!

Maai voor de laatste keer dit jaar je gazon

Ben je trots op je gazon? En wil je volgend jaar weer pronken in de buurt met jouw tiptop verzorgde grasmat? Zo vlak voor de herfst verdient je gazon net even iets meer aandacht dan anders. Dit komt door de regen en de kou. Zorg ervoor dat je je gazon een goede laatste maaibeurt geeft. Niet te kort maaien overigens. Zo geef je mos en onkruid niet de kans om te groeien. Hark daarnaast ook zoveel mogelijk blad van je gazon bij elkaar.

Snoei voor de laatste keer dit jaar de heg en vaste planten

Snoeien, snoeien en nog eens snoeien. Snoei de vaste planten en heggen voor de laatste keer dit jaar. De kou is namelijk niet goed voor de takken. Ook is het beter voor het onstuimige herfstweer dat er aan zit te komen. Geen zin om uw tuin zelf te snoeien? Hoveniersbedrijf Van Wendel is gespecialiseerd in tuinaanleg en tuinonderhoud. Zij onderhouden je tuin zodat je met het mooie weer optimaal kunt genieten buiten.

Houd de tuin bladvrij

Waar je ook kijkt, overal zie je alweer blad liggen. Groen, geel, bruin en andere kleuren. Een prachtig kleurenpalet van bladeren vormt een dekentje over de grond van je tuin. Prachtig om te zien, maar niet zo goed voor je planten. Het is verstandig om je tuin met regelmaat te harken. Of ga er eens goed doorheen met de bladblazer.

Plant bloembollen

De herfst is dé tijd om bloembollen te planten. De grond is nog niet keihard. De perfecte maand om te planten is overigens oktober. Net voordat de winter zijn intrede doet. Hoveniersbedrijf Van Wendel kan je helpen met goed tuinadvies. Zie jij jezelf volgend jaar al genieten tussen alle prachtig bloeiende planten?

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *