Je wilt je interieur een complete make-over geven. Een nieuw fris uiterlijk voor je woonkamer, waar je vaak de avonden doorbrengt. De beste manier om een compleet andere sfeer te creƫren in je woning is om de wanden te voorzien van een likje verf. Maar welke kleur wil je graag op muren? Dit is een moeilijke vraag omdat er zoveel mogelijkheden hierin zijn. Waar moet je allemaal rekening mee houden? En hoe zorg je ervoor dat je voor de juiste kleur kiest. Je leest het in deze blog!

1. Probeer in kleurcombinaties te denken

We zijn geneigd om alleen in kleuren te denken. We maken een visualisatie van de muur in een bepaalde kleur. Vaak wordt hierbij alleen gekeken naar de kleur die je hebt uitgezocht. Maar wat vergeten wordt is de combinatie met de elementen in de kamer. Hoe matcht bijvoorbeeld de bank met de kleur die je voor ogen hebt. Vaak wordt er ook geen rekening gehouden met de vloer van je woning. Probeer dus altijd in combinaties te denken. Blader bijvoorbeeld door woonmagazines om inspiratie op te doen over de kleurcombinaties.

2. Houd rekening met lichtinval

Zonder licht is er geen kleur. Licht is namelijk heel bepalend voor de uitstraling van je interieur. Houd er rekening mee dat de zon vanuit verschillende windrichtingen je woning kan invallen. Bekijk dus goed vanuit welke windrichting het licht jouw woning invalt en kies vervolgens de kleur uit.

3. Vraag om professioneel kleuradvies

De beste manier bij het kiezen van kleuren is om een kleuradvies op maat aan te vragen. Van Keulen Schilderwerken helpt je graag bij het kiezen van de kleur voor de juiste uitstraling. Zij geven je een advies om jarenlang te genieten van de kleur van de wanden!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *