Ben je op zoek naar nieuwe meubels en heb je hout of fineer in gedachten? Dan is het goed om een aantal dingen in gedachten te houden bij de aankoop. Het aanschaffen van een nieuwe inboedel doe je immers niet elke dag. Ook na de aankoop van een nieuw meubel stopt het niet. Volgens BoConcept verdienen meubels aandacht; ze dienen op de juiste wijze onderhouden te worden. Dit verlengt namelijk de levensduur van de meubels. Vooral hout en fineer meubels onderhouden is belangrijk. Hoe je deze materialen het beste kunt onderhouden? Dat kun je vinden in dit artikel.

Aankooptips

Een stap vóór het onderhouden van meubels is de aankoop. Je kunt namelijk geen meubels gaan onderhouden die je nog niet hebt gekocht. Een aankoop van een nieuw meubel is niet hetzelfde als het kopen van je dagelijkse boodschappen. Meestal gaat het om bedragen die aanzienlijk hoger liggen. Het is daarom belangrijk dat je goed oplet bij het aankopen van je nieuwe meubels. Hierbij kun je de volgende tips gebruiken:

  • Beslis of je voor hout of fineer kiest. Hout is dikker dan fineer, maar wel iets minder voordelig. Fineer is een prima keuze als je toch een hout-look wilt en het in een kleiner budget moet passen. Net als hout heb je fineer ook in verschillende kleuren en reliëfs.
  • Kies vervolgens een geschikte plaats in je huis voor het nieuwe meubel. Zo weet je ook welke uitstraling het nieuwe meubel moet hebben. Je kunt bijvoorbeeld als stijl antiek of juist modern kiezen.
  • Meet deze plaats zorgvuldig op, zodat je weet wat de afmetingen moeten zijn. Het zou zonde zijn als je een meubel koopt dat te groot of te klein is voor de plaats waar jij deze wilt neerzetten.
  • Zet deze afmetingen op papier. De afmetingen in je telefoon noteren is ook handig. Die raak je niet zo snel kwijt als een los papiertje. Kies de manier die het beste bij jou past!
  • Oriënteer je op de woonwinkels in je buurt en beslis waar je langs wil gaan. Dit kun je doen door te zoeken op internet. Het is goed om gericht te gaan shoppen. Door voorafgaand aan je zoektocht winkels in gedachten te hebben die meubels verkopen in jouw stijl en budget, vergroot je de kans dat je slaagt.

Het onderhoud

Heb je een nieuw houten of fineer meubel aangeschaft of ga je deze aanschaffen? Waarschijnlijk wil je hier lang van kunnen genieten. Daarvoor is het belangrijk om direct na aankoop met het onderhoud te beginnen.

  • Zorg ervoor dat er de eerste tijd geen voorwerpen op je nieuwe meubel staan. De eerste paar maanden kan een houten meubel nog van kleur veranderen door de invloed van licht. Indien je wel een voorwerp op je meubel neerzet, direct na aanschaf, kan het zijn dat dit voorwerp een blijvend kleurverschil aan je nieuwe meubel aanbrengt. Dat zou zonde zijn van je pas aangeschafte meubels.
  • Neem houten en fineer meubels altijd af met met een vochtige doek. Let erop dat deze niet te nat is. Droog deze meubels altijd na met een droge doek.
  • Kijk uit met vloeistoffen op houten en fineer meubelen. Deze materialen zijn hier namelijk enorm gevoelig voor. Voor je het weet heb je waterkringen op je nieuwe meubel. Mors je toch met vloeistof? Veeg je meubel dan direct voorzichtig af met een doek.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *