Een huishouden runnen: het is iets dat vanzelfsprekend lijkt maar dat eigenlijk niet is. Vaak duiken er in een mensenleven immers problemen op die ervoor zorgen dat het thuis gewoon even niet meer gaat. Problemen die ervoor zorgen dat voor de kinderen zorgen, de administratie regelen en meer van dat een echte hel wordt. Kortom: de praktische alledaagse zaken lijken een echte kruistocht te zijn geworden. Het spreekt voor zich dat dat geen ideale situatie is. Herken je jezelf in deze beschrijving? Dan kan thuiscoaching eventueel een oplossing voor jou betekenen.

Wat is dat?

Thuiscoaching is eigenlijk exact wat de naam je al zegt. Wanneer de alledaagse zaken niet meer van een leien dakje lopen, wanneer je echt geen oplossing meer ziet in het alleen door gaan staat de thuiscoach voor je klaar. De thuiscoaches zetten zit in om het dagelijkse leven weer in een plooi te leggen. Wat voor type problemen zijn het dan die dat dagelijkse leven overhoop gooien? Dat is een brede waaier van sociale, psychische en nog andere omstandigheden. In overleg met jou worden bepaalde taken uit handen genomen en raad gegeven. Het einddoel is simpel: thuis alles weer op een rijtje krijgen zodat je weer de energie hebt om er vol tegen aan te gaan.

Hoe werkt het?

De thuiscoach komt bij jou thuis om samen eens te bekijken wat je nu exact nodig hebt. Er zijn heel wat vormen van thuiscoaching aangepast aan specifieke problemen en omstandigheden. De kans is groot dat je niet elk type nodig hebt, maar slechts op bepaalde vlakken de hulp kunt gebruiken. In ieder geval wordt bekeken welke hulp je nodig hebt, wat de uiteindelijke doelen zijn en hoe die doelen gehaald gaan worden. De thuiscoach stelt op basis van het gesprek met jou een Zorgleefplan op waarin tot in de puntjes beschreven staat hoe de coaching zal verlopen.

De nodige aanpassingen

Natuurlijk is dat niet alles. Regelmatig komt de thuiscoach bij jouw thuis om de nodige hulp te bieden en jou te ontlasten. Ook regelmatig wordt het plan bijgesteld en geëvalueerd afhankelijk van hoe de situatie geëvolueerd is. Uiteindelijk is het einddoel altijd dat je weer zelf volledig op eigen benen kan staan en het huishouden in goede banen kunt leiden. De thuiscoach moet je dan ook voornamelijk bekijken als een helpende hand. Iedereen heeft wel eens hulp nodig en de thuiscoach geeft die graag.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *