Terreinverlichting

Voor terreinverlichting worden bijna altijd traditioneel fluorescentie verlichting of gasontladingsarmaturen gebruikt. De eigenschap van deze verlichting is dat na het inschakelen van de verlichting het lichtniveau langzaam toeneemt, met als resultaat dat deze verlichting de hele nacht brandt.

Led armaturen

LED opschuifarmaturen kunnen de traditionele armaturen prima vervangen. Met dezelfde of hogere licht output welke direct op sterkte is na het inschakelen. Door deze eigenschap is het mogelijk om de verlichting effectief te schakelen wanneer dat nodig is. Door middel van sensoren is het mogelijk om gedeeltes uit te schakelen wanneer er niemand aanwezig is.

Dimmen

Als het niet de bedoeling is om gedeeltes uit te schakelen kan het goed zijn om de lichtsterkte van de LED armaturen te dimmen als er niemand aanwezig is. Een laag lichtniveau biedt een grote mate van energiebesparing op en voorkomt het onplezierige gevoel van een donkere parkeerruimte.

LED en bewakingscamera’s

Traditionele lichtbronnen hebben één lichtbron die door middel van spiegel en reflectie verspreid wordt. In principe is dit een onmogelijke taak. Dit resulteert in één erg verlichte plek direct onder de lamp. LED verlichting is door de vele afzonderlijke  LEDs gericht in meerdere posities. Hiermee wordt een grote openingshoek bereikt, maar het belangrijkste is dat het een zeer egaal licht creëert. Eén enkel LED armatuur bereikt een oppervlak van 450 vierkante meter met een gemiddeld lichtniveau tussen de 18 en 22 lux. Hierbij bereikt het middelpunt een lichtsterkte van 26 lux. Zo lijkt het nachtelijke bewakingsbeeld van de camera’s alsof het plaats heeft gevonden op klaarlichte dag.

Voordelen van LED

Door de geringe aansluitwaarde van LED armaturen (tussen de 30 en de 160 Watt) en zonder de bijkomende inschakelstroom van traditionele ballasten, kunnen meerdere LED armaturen op één voedingskabel. LED terreinverlichting is goed voor de portemonnee door het besparen op energie, installatie en aanleg. Kijk eens op de website van Fagerhult voor een uitgebreide beschrijving van de voordeel.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *