Teletekst 801

Bij NPO1, NPO2 en NPO3 verzorgt de NOS de teletekstpagina’s. Naast de uitslagen en standen van de Eredivisie en Jupiler League, houdt de NOS ook ander nieuws in het betaald voetbal bij. Dit nieuws gaat niet alleen over voetbalclubs in Nederland, maar over de belangrijkste clubs van de wereld. Deze informatie is te vinden op teletekst 801. Het belangrijkste nieuws staat in de vorm van headlines. Aan de hand van corresponderende getallen kan de kijker het hele nieuwsbericht opvragen.
NOS Teletekst 801

Headlines

Teletekst 801 lijkt sterk op het binnenlandkatern en het buitenlandkatern van NOS Teletekst. Net als bij het binnen- en buitenland nieuws, staat het belangrijkste nieuws in één kop gevangen. Achter deze kop, de zogenoemde headline, staat een getal. Door dit getal in te toetsen, kan de kijker een volledig nieuwsbericht opvragen.
Het nieuws in de voetbalwereld wordt voortdurend door de sportredactie van de NOS bijgehouden. Het nieuws gaat niet alleen over de uitslagen van de wedstrijden, maar ook over blessures van spelers, blunders van scheidsrechters en eventuele voetbaltransfers.
 

Nieuwsbericht

Door de getallen achter de headline in te typen op de afstandsbediening (of door te klikken op het getal erachter, als de bezoeker online Teletekst raadpleegt), krijgt de kijker het volledige nieuwsbericht te zien.
Dit nieuwsbericht is vaak maar een kortere versie van een langer verhaal. Het probleem van Teletekst is namelijk dat niet alle informatie op de pagina past. Er is dus maar beperkte ruimte. Een oplossing zou zijn het nieuws in twee delen op twee pagina’s te zetten, maar dan moet de kijker wachten tot de pagina overspringt. Daarom neigt de NOS steeds meer naar de oplossing om een volledig artikel online op de eigen website te zetten. Maar voor pagina’s als Teletekst 801 of Teletekst 818 is het voldoende.
 

Sportkatern

Op Teletekst 801 staat een rode balk, onderaan de headlines. Deze balk verwijst naar een andere pagina, namelijk naar pagina’s 601 en 602. Door naar pagina 601 te gaan, vindt de kijker al het overige sportnieuws. Het gaat daarbij niet per se alleen over voetbal, maar ook over andere disciplines zoals basketbal of schaatsen. Door op de rode knop van de afstandsbediening te drukken, krijgt de kijker meer headlines te zien.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *