Op het tijdstip dat een hoop personen te maken krijgen met een uitvaartverzorger, weten zij niet wat de  dagelijkse werkzaamheden zijn van zo’n uitvaartondernemer. In de hoedanigheid van begrafenisondernemer in Bussum streven wij ernaar om doorzichtig te zijn en daarom zouden wij graag een idee geven van onze dagelijkse taken. Wij hopen te bereiken dat het hierdoor voor bloedverwanten ook begrijpelijker wordt wat zij van ons kunnen verwachten.

De werkzaamheden van een begrafenisondernemer in Bussum

Een overleden persoon moet, als er geen sprake is van een misdaad, binnen zes weekdagen , maar niet eerder dan 36 uur na gestorven begraven of gecremeerd worden. Om alles omtrent de begrafenis of crematie in order te brengen wordt er in de meeste gevallen contact opgenomen met een uitvaartondernemer, deze zal dan in samen spraak met de nabestaande kijken naar de wil van de gestorven persoon. De wensen van de gestorvene kunnen in een codicil zijn opgenomen, maar het kan ook zijn dat er weinig is vastgesteld op papier. De wensen van de overledene worden voor zover mogelijk zoveel mogelijk ingewilligd.
De uitgaven van de gewenste uitvaart worden door de uitvaartverzorger vastgesteld en overlegd met de bloedverwanten. De opdrachtgever zijn namelijk aansprakelijk voor de declaratie.
Zodra de uitvaartondernemer toestemming heeft ontvangen zal deze gelijk aan de slag gaan met de reservatie van de begraafplaats of crematorium.

De bovenstaande werkzaamheden zijn allemaal een onderdeel van deze baan.

Ook deze ook ervoor zorgen dragen dat de gewenste advertentie in de krant komt, de rouwkaarten afgedrukt worden, dat de gewenste kist op tijd klaar staan, dat het vervoer van de overledene naar de begraafplaats of crematorium is geregeld en dat de herdenkingsdienst is voorbereid.
Nederland heeft geen verplichting om een begrafenis of crematie door een uitvaartzorg in Bussum te laten regelen, maar veel personen maken de keuze om dat wel te doen. Wij als begrafenisondernemer in Bussum staan voor u klaar en willen dan ook zoveel mogelijk uit handen nemen. U heeft immers al voldoende aan uw hoofd.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *