Tai Chi Chinese Bewegingsleer

 
Tai Chi Chuan / Tai Ji Quan is een oude bewegingskunst uit China. Het is ontwikkeld door Chinese krijgers die hiermee een kunst ontwikkelden voor lichaam en geest maar ook zelfverdediging.
Tai Chi Chuan betekent “supreme ultimate boxing” en er zijn 5 hoofdstijlen van. De 5 hoofdstijlen van Tai Chi Chuan zijn: Sun, Wu, Chen, Yang en de Wudang stijl. Sommige stijlen zijn langzamer, anderen hebben meer pit en explosieve bewegingen afgewisseld met rustige enz.
In het Tai Chi is elke beweging een vloeiende en er mag geen stop in je beweging voorkomen. Alle bewegingen zijn ook zelfverdediging technieken en die kunnen geoefend worden met een partner.
Het Tai Chi Chuan leert je je Chi, levensenergie te kanaliseren door je hele lichaam. Beoefenen van Tai Chi is goed voor de gezondheid en het kan chronische pijnklachten verzachten. Tai Chi kan je alleen beoefenen of in een groep.
 

Tai Chi scholen

 
Binnen de meeste Tai Chi scholen worden meer onderdelen van Tai Chi behandeld dan de vormen alleen. Zo word er aandacht besteed aan het Tui Shou pushing hands, Pushing hands leert je om beter in je kracht te staan en te gronden met een optimale balans. Ook leer je van pushing hands omgaan met plotselinge veranderingen, wat ook weer helpt in je gewone leven.
Qi Qong / Chi Kung energie oefeningen om de Chi te laten stromen of te kanaliseren naar een punt in je lichaam. Er bestaat soft Qi Qong en het harde Chi Kung. Soft Qi Qong werkt goed op interne gestel, terwijl het harde Qi Qong je in staat stelt om schijnbaar onmogelijke dingen te doen. Qi Qong oefeningen is apart van de Tai Chi maar het werkt uit eindelijk goed op je Qi energie zoals Tai Chi.
Tai Chi applicaties worden ook geoefend, dit zijn de martiale toepassingen van de Tai Chi bewegingen. Dus meer het zelfverdediging aspect van het Tai Chi Chuan.
Ook meditatie is een belangrijk onderdeel van de Chinese bewegingsleer Tai Chi Chuan. Een sterke geest in een krachtig lichaam is de essentie van het Tai Chi Chuan.
Tai Chi is zeker mindfulness want ontspanning, het zogenaamde “zen” zijn kun je zeker bereiken door het doen van Tai Chi Chuan. Het Tai Chi, Yoga en Zen meditatie trainingen is de mindfulness van deze tijd.
In Apeldoorn zit Tai Chi school Fú Yúan: de Bron van Geluk. Fú Yúan is de school van sifu Douwe Geluk. Douwe Geluk is tevens de bron van kennis geweest voor dit prachtige artikel.
Voor meer informatie:
http://www.tai-chi-apeldoorn.jimdo.com
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *