Het syndroom van Tietze is een pijnlijke ziekte waarbij de kraakbeenverbindingen in de borst gezwollen raakt. Het borstbeen wordt door de kraakbeenverbindingen met de ribben verbonden. De borstkast kan hierdoor verschillende richtingen op bewegen. Het veroorzaakt pijn bij bewegen van het lichaam Indien dit kraakbeen ontstoken is. Je zal veel druk mop de borstkast voelen.
Een syndroom van tietze aanval
Het kan dat het syndroom abrupt tot stand komt of over een lange periode. Het is niet duidelijk wat de reden van de aandoening is. Het kan dat fysieke inspanning een reden is van de aandoening. Bacteriën hebben geen rol bij het oplopen van de aandoening. Het kan zijn dat je genetisch aangelegd bent. Er is namelijk nog geen verklaring voor het opzetten van de borst.
De pijn bij het syndroom start dikwijls in het gebied rond het borstbeen. Eveneens kan de pijn overgaan naar andere plekken. Meestal komt de pijn in golven voor. Bewegingen van het lichaam tot pijn kan leiden als het kraakbeen een ontsteking heeft.
Door te vragen welke kwalen er precies zijn kan de arts een diagnose bepalen. Aan de röntgenfoto is niets raars of vreemds te zien bij het syndroom van Tietze. Een arts zal bij het syndroom mogelijk een pijnstiller aanraden. Een injectie is ook een optie. Een goede lichaamsstand is ook belangrijk. Na behandeling is het risico op een comeback nog erg groot. Zie http://www.syndroomvantietze.org/ voor meer informatie.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *