Terug van heel even weg geweest, dat is Delfts Blauw! Niks geen oubollige, stoffig porselein, maar gewoon een super hippe woontrend. Het porselein heeft van vroeger nog het karkater van ‘netjes’ en statig. Toentertijd was het Hollandse porselein ook een behoorlijk statussymbool. Vandaag de dag is het juist super hip en trendy. Ooit is dit porselein op de markt gekomen als goedkoper alternatief voor het blauw-witte Chinees porselein. Nu, eeuwen later, is de Nederlandse variant juist een heel leuk woonaccessoire. Je kunt Delfts Blauw in jouw huis toepassen door daadwerkelijk porselein in huis te brengen, maar ook enkel de wit-blauwe details in behang, kussens of tafellinnen doet al goed aan je interieur.
 

Subtiele kleuren

Hoe pas jij Delfts Blauw toen in jouw huis? Het kan heel divers zijn. Je ziet in woonbladen veel verschillende mogelijkheden voorbij komen. Zo zie je volledig witte woonruimtes met enkele blauw-witte details in bijvoorbeeld bloemenvazen. Een subtiel detail kan de hele woonkamer al direct wat extra sfeer geven. Ook zien we tegenwoordig sfeer rekken met veel blauw details. Hierin kan je een combinatie maken tussen een echt Delfts blauw vaasje, met hippe blauwe vaasjes met kurk krans van bijvoorbeeld de Hema of Xenos. Zo breng je het Delfts Blauw in huis met een hippe en moderne twist.
 

De Delftse Pauw

De productie van Delfts Blauw is na de zeventiende eeuw wel erg teruggelopen, maar alsnog zijn er enkele plateelfabrieken die het prachtige porselein nog steeds maken. Eén daarvan is de Delftse Pauw. Hier kan je in het museum en de werkplaats alles te weten komen over de historie en het maken van dit Hollandse porselein. Je kunt in de winkel bij het museum ook zelf nog allerlei leuke Delfts Blauw spulletjes inslaan. Mis jij nog wat gave blauw-witte Hollands glorie in huis? Ga dan eens langs bij De Delftse Pauw en sla je slag!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *