Het aantal behandelaars dat werkt met lasertherapie bij stoppen met roken is het afgelopen decennium sterk gestegen. Naast de forse prijsdaling van laserapparatuur speelt het anti-roken beleid van de overheid en het toenemende inzicht in de gezondheidsschade van roken waarschijnlijke een grote rol hierbij. Naast verschillende organisaties met een groter aantal aangesloten behandelaars (Prostop Lasertherapie, Smokefree, Laserpraktijk Nederland), bieden ook individuele therapeuten hun diensten op dit gebied aan.
Lasertherapie of softlasertherapie maakt gebruik van de traditionele Chinese Geneeswijze acupunctuur. lasertherapie is echter acupunctuur zonder naalden. Met de laser worden punten op de energiebanen behandeld. Dit zijn energiebanen die er voor zorgen dat uw lichaam in balans en conditie blijft. Door deze methode wordt de drang om te roken tegengegaan.
Ook helpt lasertherapie u de ontwenningsverschijnselen beter te baas te kunnen. De lichamelijke verslaving verdwijnt vrijwel en dus hoeft u enkel uw geestelijke verslaving nog achter u te laten.
Uw zucht naar nicotine daalt, u wordt actiever en heeft minder trek in alternatieven zoals snoepen of vet eten, u blijft in balans zodat u minder snel humeurig wordt.
Soft laser therapie kan uw psyche niet veranderen, u blijft zeker de neiging houden om te roken. Het geeft u wellicht wel de rust om hier goed mee om te gaan. Lasertherapie is pijnloos en snel en wordt in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *