Lawaai is een heel herkenbaar iets wanneer je in de industrie werkt. Denk hierbij aan grote, zware industrie bedrijven zoals Shell en TATA steel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van grote ventilatoren en stoom uitlaten. Deze, voornamelijk de laatste, maken ontzettend veel lawaai. Dit gebeurt vooral bij het openen van deze uitlaten. Steam vent silencers zijn er voor bedoeld om het lawaai die deze uitlaten maken, te reduceren.
 

Steam vent silencers zijn essentieel voor een goede werkomgeving

De uitlaten waar het eerder over ging maken enorm veel lawaai. Zo veel lawaai dat het binnen een half uur voor gehoorschade kan zorgen. De hoeveelheid lawaai die ze produceren ligt rond de 160 dB. Dit is luid genoeg om vrij snel gehoorschade te ontwikkelen wanneer men niet, of onvoldoende, gehoorbescherming dragen. Het laatste dat je wilt is natuurlijk je personeel in gevaar brengen. Steam vent silencers zijn dan ook uitgevonden om dit lawaai te reduceren. Door dit te doen zorgen ze ook voor een veiligere en voornamelijk prettiger werkomgeving.
 
Steam vent silencers zijn onmisbaar in de zware industrie
Zoals de titel al suggereert, de silencers zijn onmisbaar in de zware industrie. Verschillende bedrijven zoals de Shell of TATA steel staan er om bekend dat ze veel lawaai maken. Ze werken met groot en zwaar apparatuur en hebben vaak ook veel stoom of perslucht nodig. Dit moeten ze natuurlijk ook weer kwijt om van de druk af te komen. Dit doen ze dan via speciale uitlaten. Dit genereert wel enorm veel herrie. De steam vent silencers zorgen er voor dat de lawaai die ze maken van 160 dB, naar 90 dB gaat. Dit is een enorme vooruitgang. Bij dit geluidsniveau kan men gewoon, goed werken zonder kans op gehoorschade. Uiteraard is het nog wel aanbevolen om gehoorbescherming te dragen. Daarnaast is het ook een uitkomst omdat bij dit geluidsniveau, er nog goed gecommuniceerd kan worden over de werkzaamheden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *