Wist je dat meer dan drie kwart van de volwassenen wel eens last heeft van rugklachten? Dat kan natuurlijk talloze oorzaken hebben. Vast staat in ieder geval dat deze rugklachten vaak erger worden wanneer je ouder wordt. Rugklachten kunnen zelfs zo hevig worden, dat je het grootste gedeelte van de dag moet zitten. In zo’n geval is een sta-op-stoel wellicht de oplossing. Deze stoel kan de pijn in ieder geval verzachten. Hoe dat werkt? Dat vertellen we je hieronder.

Wat is een sta-op-stoel?

Rugklachten kunnen je leven behoorlijk beïnvloeden. Een sta-op-stoel kopen zorgt er niet voor dat de rugproblemen worden opgelost, maar kunnen de pijn wel tijdelijk minder maken. Het is een ontspannen stoel, waarbij vooral het opstaan erg gemakkelijk wordt gemaakt. Door middel van de afstandsbediening kantelt de stoel, terwijl je erin zit, namelijk helemaal naar voren. Opstaan is daardoor een peulenschil en zorgt niet meer voor zoveel pijn. Ook de andere kant op werkt het: je zet de stoel, terwijl je er voor staat, in de hoogste stand waardoor zitten eenvoudig is. Vervolgens kun je de zitting gewoon weer laten zakken.

Verschillende uitvoeringen van sta-op-stoelen

Natuurlijk kun je een sta-op-stoel in verschillende uitvoeringen kopen. De meest simpele uitvoering werkt zoals hierboven werd omschreven. Andere stoelen kun je in nog meer standen zetten zoals helemaal horizontaal of gedeeltelijk naar achteren. Daardoor kun je precies de juiste houding voor je rug vinden. Ook kun je zelf kiezen voor welke bekleding je gaat. Sta-op-stoelen zijn beschikbaar in leer, maar ook in stof. De keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Als een sta-op-stoel ervoor zorgt dat je beter zelfstandig kunt functioneren, is er zelfs de mogelijkheid dat deze wordt vergoed. Dit kan in sommige gevallen namelijk vanuit de WMO wet. Dat verschilt echter per gemeente en dus is het verstandig om jezelf hierover te laten informeren bij je eigen gemeente!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *