Veel onervaren fietsers stappen de eerste keer op de racefiets met een gewone sportbroek. Een fietsbroek ziet er misschien een beetje hetzelfde uit als een strakke sportbroek die je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen draagt, maar het is zeker een heel ander soort kledingstuk. Welke specifieke eigenschappen een fietsbroek voor heren onderscheidt van een ander soort sportbroek, lees je in dit artikel.

De zeem in de broek

Een fietsbroek moet altijd een goede zeem hebben. De zeem van de fietsbroek is het dikkere gedeelte van de broek dat tussen de benen en op de achterkant zit. Dit gedeelte is zeker niet voor niets aan de broek toegevoegd, maar moet je liezen beschermen tegen irritatie tijdens het fietsen.

Het materiaal van de fietsbroek

Een fietsbroek is altijd van elastisch materiaal gemaakt, dat goed ademt en tegelijkertijd goed isoleert. Omdat de stof elastisch is, kun je prima bewegen in de fietsbroek en kun je je echt helemaal uitsloven op de fiets. Omdat het materiaal ademt, heb je het niet te heet in de broek en wordt het zweet goed afgevoerd. Omdat de stof isoleert, heb je in de winter voldoende bescherming tegen de kou en heb je in de zomer geen last van oververhitte benen.

De schouderbanden van de fietsbroek

Om ervoor te zorgen dat de fietsbroek niet afzakt en verschuift tijdens het fietsen, heeft de broek ook schouderbanden. Deze schouderbanden draag je als een soort shirt, namelijk over de schouders heen. Bij het aanschaffen van een fietsbroek is het belangrijk dat de schouderbanden niet te los zitten, maar ook zeker niet te strak om het lichaam zitten.
Bron: www.pedaleur.nl

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *