Een vervelende situatie: je telefoon verliezen op vakantie. Je telefoon kan gestolen zijn, er kunnen beschadigingen aan zitten of je bent je telefoon simpelweg kwijtgeraakt in de drukte van je vakantie. Vervelend, maar dit is gelukkig op te lossen.

Inschakelen van je reisverzekering

Zodra je er zeker van bent dat je je telefoon kwijt bent geraakt, dat deze gestolen is of beschadigt is, is het tijd om je reisverzekering in te schakelen. Reisverzekeringen zijn er speciaal voor dit soort situaties en ze kunnen je meteen helpen met het probleem. Neem na het verliezen van je telefoon meteen even contact met de desbetreffende reisverzekering op, dit neemt vaak al een groot deel van de zorgen weg.

Blokkeren van je simkaart

Of je nu een volledig abonnement met telefoon er bij hebt of alleen gebruikt maakt van een sim only oplossing; Zorg ervoor dat je simkaart meteen wordt geblokkeerd. Het laatste wat je wilt tijdens je vakantie is dat iemand vanuit jouw telefoon contact kan leggen met contactpersonen op jouw telefoon. Neem contact op met je provider en laat je (sim only) abonnement meteen blokkeren. Zo is het mogelijk om geld te besparen.

Maatregelen vooraf

Op dit moment is het wellicht al te laat, maar voor de volgende keer is het belangrijk om alvast maatregelen vooraf te nemen. Blokkeer je telefoon met een lastige code. Misschien niet een nieuwe tip, maar wel één die nog steeds nodig is. Er zijn nog veel telefoons die niet geblokkeerd zijn. Zeker bij diefstal of verlies op vakantie kan dit vervelende situaties opleveren. Er is meteen toegang tot foto’s, documenten, contacten en nog veel meer.

Een andere goede tip is om je belangrijkste contacten op te schrijven. Pas wanneer je je telefoon kwijt bent geraakt kom je er achter hoeveel informatie je eigenlijk uit je telefoon haalt. Schrijf daarom de nummers van de belangrijkste contacten op en zorg dat bijvoorbeeld de gegevens van de boeking niet alleen terug te vinden zijn op je telefoon. Dit voorkomt een hoop ellende. Niet echt van het opschrijven? Stuur dan je belangrijkste gegevens naar je eigen e-mailadres. Hierdoor zijn de gegevens altijd nog terug te vinden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *