Grote bedrijven hebben met meer factoren te maken dan kleine bedrijven. Meer werknemers, een groter pand en dus hogere kosten, maar in het geval van bedrijfsauto’s waarschijnlijk ook een groter wagenpark. Dit heeft natuurlijk voor- en nadelen, maar meer auto’s betekent ook meer kosten. Dus het wagenpark is iets waar slim mee omgegaan moet worden. Dit kan op verschillende manieren die kostenbesparend kunnen werken.

Keuze van auto’s

De keuze van de auto’s is medebepalend voor de kosten. Dit is natuurlijk logisch, maar toch wordt hier niet altijd goed over nagedacht. Kijk wat de behoefte voor je bedrijf is. Wellicht kun je in plaats van grote auto’s wel een maatje kleiner. Het merk is natuurlijk grotendeels medebepalend voor de prijs. Kies je een  Audi dan betaal je een stuk meer dan voor een ŠKODA, terwijl deze wellicht net zoveel ruimte biedt en ook voorzien is van een Volkswagen motor. Dus de keuze van een bepaald merk en type auto bepaald voor een groot deel de prijs. Het merk en type kunnen ook bepalend zijn voor de kosten van onderhoud van de auto’s. Dus ook hier zal over nagedacht moeten worden.

Fleetmanagement

Heb je een groot wagenpark dan is het wellicht verstandig om ook aan fleet management te denken. Fleet management is voor bedrijven met veel auto’s interessant omdat ze hiermee kunnen bijhouden hoe elke werknemer met de auto rijdt. Door elke werknemer een persoonlijk ID te geven in het systeem kun je precies de rijstijl bijhouden en zien welke werknemer milieuvriendelijk rijdt, of juist niet. Buiten deze gegevens kun je met het systeem gekoppeld aan een GPS tracker verschillende gegevens heel precies bijhouden. D
e gereden ritten zijn heel eenvoudig en precies bij te houden evenals de gereden snelheden en het brandstofverbruik. Op deze manier kun je werknemers bewust maken van hun rijgedrag. Dit kan aanzienlijk verschil maken in brandstof kosten. Als iedereen rustiger en milieubewuster rijdt dan daalt het brandstofverbruik. Bij een groot wagenpark heb je dus een groot verschil. En buiten de brandstofkosten kun je natuurlijk ook besparen op onderhoud. Er zal minder slijtage aan onderdelen zijn bij een rustiger rijgedrag.
Onderhoud is met fleet management eenvoudig bij te houden. Er is gemakkelijk in te stellen bij welke interval een onderhoudsbeurt nodig is. Dit kan gekoppeld worden aan het aantal gereden kilometers, of aan een bepaalde periode. Op het moment dat het nodig is om een afspraak in te plannen, geeft het systeem een melding. Er is een uitgebreid rapport met onderhoud en onderhoudshistorie en dit zorgt ervoor dat er minder tijd besteed hoeft te worden aan het handmatig bijhouden van deze gegevens.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *