Ken je iemand die zijn of haar auto heeft verkocht via een bekende betaalde advertentiesite, misschien jijzelf? Vraag dan eens hoe deze ervaring is geweest. Is de auto verkocht aan een particulier of handelaar? 75% kans dat dit aan een handelaar is geweest en dat je minder ervoor hebt gekregen dan gehoopt. Lees verder hieronder.

De handerlaar

De kans dat je een handelaar treft op een betaalde advertentiesite is 3x groter dan dat je een particulier treft. Dit komt omdat er veel handelaren actief zijn die op alle auto’s van partiuclieren gaan reageren. Je krijgt een bod te horen waarvoor ze de auto direct komen ophalen. Het bod ligt vaak ver onder de echte waarde. Men kiest dezelfde auto uit met een vergelijkbaar bouwjaar en bepaalt vervolgens de prijs die er geboden wordt. De prijs is dan rond de 50 tot 70% van de waarde.
 

Werkwijze handelaar

Voorbeeld: heb jij een Mazda 6 uit 2011 dan ligt de prijs tussen de 9.000 en 17.000 euro, afhankelijk van de uitvoering en technische staat. De goedkoopste die er op staat is dus 9.000 euro. De handelaar zal ongeacht jouw uitvoering een bod doen van zo’n 5.000 à 6.000 euro en de auto daar direct voor komen halen. Er zijn helaas veel mensen die daar intrappen, daarom blijven de handelaren zo actief. De handelaar koopt de auto van je over en zet hem vervolgens zelf weer te koop voor 10.000 à 12.000 euro met een dure advertentievorm! De handelaar verdient dus in korte tijd zeker 5.000 euro aan deze auto.
 

Ga naar de autoveiling

De autoveiling is een manier om wel een goede prijs op je auto te krijgen en uit handen te blijven voor de sluwe handelaren. Meld je auto vrijblijvend aan op een autoveiling zoals Gratis Mijn Auto verkopen bijvoorbeeld. Binnen 24 uur krijg je het hoogst behaalde bod te horen waarbij 5.000 erkende autobedrijven mee hebben kunnen bieden. De prijs is meteen een taxatie waarbij je dus weet waarvoor je hem ook direct kunt verkopen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *