Baby van 0 tot 12 maanden oud

Baby’s slapen gedurende de eerste maanden erg veel. De eerste weken na de geboorte heeft baby tijd nodig om te wennen. Er is nog geen sprake van een dag-en nachtritme. Baby zal gemiddeld 45 minuten per keer wakker zijn, om dan weer te gaan slapen. De momenten dat baby wakker wordt zijn verspreid over de dag én de nacht. Met ongeveer 12 weken slaapt baby in de nacht door. Gemiddeld slaapt je baby 15 tot 17 uur per dag.
 

Babymatras

Wist je dat een matras een van de belangrijkste factoren voor een gezonde nachtrust is? Voor baby’s is een matras nog veel belangrijker omdat ze gedurende het eerste jaar veel slapen. Een babymatras heeft geen zones zoals dit bij een matras voor volwassenen wel het geval is. Daarnaast is een babymatras veilig en biedt veel comfort voor baby. De ventilatie moet optimaal zijn. Bovendien mag het matras niet te warm worden. Baby’s kunnen hun overtollige warmte moeilijker kwijt dan oudere kinderen. Wat ik persoonlijk een aanrader vind, maar dat is natuurlijk afhankelijk van waar je woont, is om het matras te kopen in Diessen. Maar je kunt het matras ook kopen in Den Haag of ergens anders in Nederland.
 

Dreumes en peuter van 1-3 jaar oud

Naarmate het kind ouder wordt zal het minder slaap nodig hebben. In deze periode slaapt je kind gemiddeld 14 uur per dag. Vaak slaapt het kind overdag gedurende 2 tot 3 uurtjes en in de nacht 10 tot 12 uurtjes. De meeste kinderen slapen de klok rond, dus van 7 uur ’s avonds tot 7 uur ’s morgens.
 

Kleuters van 4-6 jaar oud

Kleuters slapen gemiddeld 123 uur per dag oftewel de klok rond. Wanneer de kleuter naar school gaat zien we vaak dat deze ’s middags bij thuiskomst in slaap valt. De eerste schoolweken kunnen erg vermoeiend zijn.
 

Kinderen van 6- 12 jaar oud

Op deze leeftijd is slapen echt belangrijk. Schoolprestaties kunnen slechter worden wanneer het kind niet voldoende nachtrust krijgt. Sommige kinderen hebben last van nachtmerries of worden vaak wakker omdat ze moeten plassen. Kinderen in deze leeftijd slapen gemiddeld 10 uur per nacht.
 

Kindermatrassen

Kindermatrassen zijn gericht op kinderen vanaf 3 tot 12 jaar oud of vanaf de leeftijd dat ze in een groter bed gaan slapen. Een kinderbed is ideaal voor deze leeftijd, omdat het kind niet verdrinkt in een te groot bed maar wel comfortabel, knus en groot genoeg is voor een kind in deze leeftijd.
 

Pubers en volwassenen

Pubers slapen gemiddeld 8 tot 10 uur per dag, volwassenen 7 tot 8 uur per dag. Vooral pubers vallen vaak pas laat in slaap. Dit kan vermoeidheid overdag geven en zelfs tot gedragsproblemen leiden.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *