Veel huishoudens hebben tegenwoordig in zo wat iedere kamer een tv staan. Vooral gezinnen met 2 of meer kinderen. Iedereen wil namelijk een ander programma zien. Wat een luxe hebben we toch eigenlijk hé. Vroeger zat je met zijn alle thuis voor de buis naar hetzelfde programma te kijken. Terwijl je nu zelfs op je tablet en smartphone tv programma’s kunt kijken.
 

Een goede tv

De ouwe beeldbuis is verdwenen. Geen tv meer met een grote bak erachter waardoor je een gigantisch tv meubel nodig had en je halve woonkamer in beslag werd genomen. Nee, tegenwoordig hebben we smart- en LED tv’s. Deze zijn vaak nog geen 2 centimeter dik. Tevens kun je deze gemakkelijk aan de muur bevestigen waardoor een tv meubel onnodig wordt. Let bij de aanschaf van een nieuwe tv minimaal op het volgende:
Hoe ver zit je van de tv af? Hoe dichter bij je zit des te kleiner de tv moet zijn. Als je maar anderhalve meter van de tv af zit ga je natuurlijk geen 50 inch tv ophangen. Ditzelfde geld wanneer je een klein huis hebt.
Ga voor een minimale beeld kwaliteit van 1080p. Er zijn ook tv’s met 4k resolutie maar hier wordt nog vrij weinig voor uitgebracht en het is nog steeds in ontwikkeling.Tevens bieden telecom bedrijven geen 4k resolutie aan.

Bekabeling

Voordat je de tv kunt gebruiken op verschillende kamers in huis heb je de juiste bekabeling nodig. De nieuwste tv’s zijn op dit moment smart tv’s. Deze kun je voorzien van internet zodat je bijvoorbeeld Netflix kunt kijken of filmpjes op Youtube. Dit zou je ook draadloos kunnen doen maar een bekabelde verbinding is altijd beter. Om kabels tot de bovenverdieping te krijgen zul je in het plafond moeten boren. Doe dit in de doek van het plafond zodat er een gordijn voor komt. In principe hoef je maar één kabel naar boven te laten lopen. Deze sluit je aan op een switch waarna je de apparaten boven verbind met kabels die alleen op de 1e verdieping liggen. Ook hiervoor zul je enkele gaten moeten boren en kun je de kabels achter de plinten weg werken.

Spelcomputer

Wanneer je vrouw niet zo van gamen houdt kan het slim zijn om een tv op de eerste verdieping te plaatsen zodat je daar kunt gamen. Zorg hierbij in ieder geval voor een goede stoel of haal een degelijke matras bij bijvoorbeeld beddenwinkel Zutphen. Ik zelf game vanuit mijn bed en merk dat een goede matras van invloed is op het gamen. Bij een te zachte matras zak je weg en kun je nooit een goede houding aannemen. Zorg dus dat je een stevige matras hebt met de juiste hardheid.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *