Een goede nachtrust is bevorderlijk voor het functioneren overdag. Tijdens het slapen ontspannen je spieren en herstelt je lichaam zich van de activiteiten die je gedurende de dag hebt uitgevoerd. Je batterij laadt zich als het ware op. Een goede nachtrust valt of staat met een goed bed en matras. Een matras moet je lichaam de juiste ondersteuning bieden. Dat zorgt ervoor dat je geen klachten krijgt. Word jij continu wakker of word jij in de ochtend wakker met een zere rug? Grote kans dat je matras niet meer goed is. Als je energiek en fit op je werk wilt verschijnen, is een goede nacht slapen een must. Wil jij ook altijd goed slapen? Kies dan zorgvuldig je bed en matras uit en laat je goed informeren. Ieders slaapbeleving is anders en ieders lichaam en houding is verschillend. Hier moet een bed en matras op aangepast worden.
 

Slaap mythes

Er bestaan veel verhalen over slapen. Een aantal van deze verhalen zijn waar, maar een groot deel is ook klinkklare onzin. Het maakt namelijk niks uit of je voor 00.00 uur in bed ligt, deze uren tellen niet dubbel. Het is belangrijker dat je ongestoord kunt slapen en dat je niet telkens wakker wordt. Velen roepen ook dat de buitenlucht goed is voor je nachtrust. Ook dit is helaas niet waar. Het zijn de activiteiten die je in de buitenlucht doet, die zorgen dat je beter slaapt. Tot slot de mooiste slaap mythe: het zandmannetje. Het mannetje dat zandkorrels in de ogen strooit, zodat we mooie dromen krijgen. Jammer genoeg bestaat dit mannetje niet.
 

Slaapfeiten

Naast dat er veel onwaarheden zijn over slapen, zijn er ook genoeg dingen die wel waar zijn. De belangrijkste zetten we even op een rijtje:

  • Iedereen droomt elke nacht. Deze herinner jij je niet altijd.
  • Een donkere slaapkamer bevordert de nachtrust.
  • Mensen die een ontspannen en stressloos leven leiden, slapen beter.
  • Zit je ergens mee? Of weet je nog niet welke keuze je moet maken? Er een nachtje over slapen helpt!
  • Je krijgt last van fysieke en emotionele klachten bij slaapgebrek.
  • Zwangere vrouwen slapen slechter.
  • Iemand die 24 uur niet geslapen heeft, functioneert hetzelfde als iemand die alcohol gedronken heeft.
  • Een warm bad werkt bijna net zo goed als een slaappil.

 
Er zijn nog een tal van andere slaapfeiten. Het belangrijkste blijft dat een goede nachtrust bevorderlijk is voor je lichaam, zowel fysiek als mentaal. Zorg er voor dat jij goed slaapt en fris de dag kunt beginnen.
7097196385_5cb7506872_m (1)

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *