Den Haag heeft de grootste dichtheid bezienswaardigheden van Nederland en is opgebouwd uit cultuur en historie. Het is een politieke wereldstad die gelegen is aan zee en zich absoluut leent voor een aantal dagen sightseeing.

Vervoer

Om in Den Haag te komen kunt u met de auto of het openbaar vervoer reizen. Het parkeren in Den Haag is in het centrum en Scheveningen mogelijk tegen betaling. De tarieven zijn redelijk te noemen en deze zijn lager als het na 18:00 uur betreft. Er bevinden zich diverse parkeergarages die dezelfde parkeertarieven hanteren en van waaruit u snel op uw bestemming in de stad kunt zijn. Een andere mogelijkheid is dat u uw auto op een P+R gebied aan de A4 parkeert (dit zijn er twee). Deze zijn goedkoop en met het openbaar vervoer bent u vanuit daar snel in het centrum van Den Haag of Scheveningen. Binnen Den Haag kunt u heel eenvoudig met de tram of bus op verschillende locaties komen. Een alternatief zou het huren van een fiets kunnen zijn.

Bezienswaardigheden

Het stadshart heeft een historische uitstraling en biedt ruimte aan veel winkels. U zou een dagje of weekendje Den Haag dan ook zeer goed combineren met dagje shoppen. Er zijn goede restaurants te vinden waar u zich culinair kunt laten verwennen. Als u geïnteresseerd bent in architectuur dan komt u op dit vlak ook zeker aan uw trekken. Mocht het weer het toelaten dan kunt u plaatsnemen op een gezellig stadsterras. Een stadswandeling maken is de moeite waard en wilt u zich omringen met groen dan kunt u de stadsparken opzoeken.
Uiteraard is een dagje aan zee doorbrengen een aanrader. Met het openbaar vervoer bent u in 10-15 minuten in Scheveningen. Madurodam is het bezoeken waard en het Binnenhof is een attractie op zich. Bezoek verder één van de musea, het Vredespaleis (het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag), een markt
of het strand in Scheveningen. Daar kunt u tevens een musical zien in het Circustheater.

Tenslotte kent Den Haag veel festivals en culturele evenementen. Deze vinden plaats op een plein, aan het strand, in een gezellige wijk of in de levendige binnenstad.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *