Amsterdam, de stad waar alles kan en alles mag. De hoofdstad van Nederland en bij uitstek de meest multiculturele stad van ons land. New York mag misschien een stad zijn die nooit slaapt, Amsterdam kan er ook wat van. Er is altijd leven op straat en de winkels zijn langer geopend dan in de rest van het land. Het is de stad van drugs, de wallen en natuurlijk van Heineken. Daarnaast staat het bekend om het Anne Frank huis en wordt ook madame tussaud veelvuldig bezocht. Verder wordt er in de winkels rondom de dam nog maar nauwelijks Nederlands gesproken. Het is erg internationaal gericht en om de vele toeristen met gigantische camera’s kun je dan ook niet heen. Toch heeft Amsterdam ook nog vele plekjes waar je minder toeristen vindt.
 

Hotspots in Amsterdam

Voor het winkelen moet je niet in de Kalverstraat zijn. Neem eens een kijkje in de negen straatjes of reis af naar Amsterdam-west en ontdek de vele prachtige boetiekjes. Rondom het Leidseplein en het Vondelpark barst het van de afgelegen boetiekjes waar je heel veel leuke kleding en sieraden vindt. Ga bijvoorbeeld naar Jut en Juul of Things I like thing I love. Eten doe je ook net buiten het centrum. Amsterdam-Oost, -West en -Zuid zijn beter als het op eten aankomt en ook een stukje goedkoper. Probeer eens een heerlijke maaltijd bij Loetje! Ook de Pijp zit vol leuke tentjes en restaurantjes. Ondanks dat het wel een echte trekpleister is, moet je ook de Jordaan hebben bekeken. De vele hofjes en typerende kroegjes geven je een goed beeld van hoe Amsterdam in de vroegere jaren was. Amsterdam-Oost zit tevens vol leuke uitgaansgelegenheden. Trouw is zeker een aanrader. Ben jij meer van een kroeg probeer dan de Biertuin. Amsterdam-Noord is vaak een vergeten kindje, maar ook daar vind je erg leuke plekjes. Huur een fiets en ontdek Noord op je tweewieler. Tot slot moet je een bezoekje  brengen aan het Rijskmuseum, ondanks dat dit een echte trekpleister is en ga heerlijk zitten bij ‘t IJ. Kom je met de auto naar Amsterdam? Kijk dan hier voor de parkeermogelijkheden.
 
Amsterdam op z’n best
In Amsterdam kun je bijna alles doen wat god verboden heeft. De Pijp, het Rembrandtplein of het Leidseplein. Het zijn allemaal goede plekken om een avondje door te halen. Ontdek de wallen en breng een bezoekje aan de koffieshop om je bezoekje als een echte toerist af te sluiten. Is het mooi weer? Dan mag je het Vondelpark niet overslaan. Heerlijk chillen, biertje erbij, barbecue aan en genieten van het leven! Of je nu voor je rust naar Amsterdam komt of dat je veel wilt bekijken, de stad biedt allerlei verschillende mogelijkheden!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *