Een SFP module is een onderdeel van de glasvezelverbinding bij U thuis of uw bedrijf. De glasvezelverbinding bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen. Deze module is er één van. Dit onderdeel kan gezien worden als een verbinding stuk tussen de switch en de glasvezelkabel. Het voordeel hiervan is dat de switch flexibel ingezet kan worden. Hierdoor worden er meer afstellingen mogelijk en kunt U zelf bepalen hoe de verbinding optimaal werkt. Eigenlijk zorgt het dus voor fine tuning van de verbinding.
 

Voordelen van een SFP module

Er zijn verschillende voordelen die deze module met zich mee brengen. Zo is het namelijk mogelijk om de internetverbinding tot in de details in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde apparaten voorrang geven zodat deze altijd sneller werken. Of juist bepaalde firewalls aan of uit zetten. Er is dus heel veel mogelijk met deze modules. Echter kan je niet zomaar een module aanschaffen. Het is belangrijk om deze af te stemmen met de glasvezelverbinding die je in huis hebt. Niet alle modules werken namelijk even goed op de type verbinding die je in huis hebt. Ook zit er nog een verschil in de type poorten. Elke module werkt weer anders.
 

Verschil in SFP module

Zo wordt er allereerst onderscheid gemaakt tussen een single mode en multi mode. Het verschil tussen deze twee zit voornamelijk in de snelheid die de verbinding kan hebben. Ook zit het verschil in de afstand die de glasvezelkabel daarna heeft. Als U een flinke afstand wilt overbruggen met de glasvezelkabel, dan is een single mode module het meest optimaal. Hierbij hij is het wel zo dat de bandbreedte wat kleiner is. mocht U een kleine afstand willen overbruggen? Dan is een multi mode de beste keuze. Hierbij is de kern van de kabel groter en is er een grotere bandbreedte mogelijk.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *