Al een tijdje hoeven gebruikers van Seiko horloges niet meer te zoeken naar de exacte tijd waar ook op deze aarde. Seiko stelde in de jaren 70 een eigen ultrazuinige micro GPS ontvanger voor en daarmee hadden ze een eigen, kleine horloge ontworpen die de signalen van het wereldbekende netwerk kon opvangen. Het voordeel is dat de horloge zich razendsnel aanpast aan de tijd en inclusief de datum waar je je nu bevindt. Stel je vliegt van Nederland naar Amerika. Nog voor het vliegtuig geland is, staat op de horloge de exacte tijd van Amerika. Het systeem staat dagelijks in contact met een groot netwerk van tijd en data.

Overal ter wereld

Slechts een keer per dag ontvangt het systeem van Seiko Astron automatisch een signaal dat de tijd en de datum doorgeeft. De horlogegebruiker kan dit ook handmatig ingeven met één simpele druk op de knop. Zo legt hij met behulp van één knopje contact met 4 of meer GPS satellieten. Op deze manier wordt de positie op de aarde als het uur snel gehandhaafd. Een bijkomend voordeel van de Seiko Astron is dat hij gevoed wordt met een ingenieus solar systeem. De horloge heeft maar 8 minuten nodig om volledig opgeladen te worden. Eens hij opgeladen is, kan hij minstens een jaar mee. Je hoeft met de Solar Astron de batterij niet meer zelf te vervangen omdat het klein, minuscule batterijtje zelf wordt opgeladen via de zonnestralen. In iedere Astron zit een in-flight modus en een Daylight Saving Time functie in verwerkt. Een slimme horloge dus voor een betaalbare prijs.

Collectie voor mannen en vrouwen

De horloge wordt veelal gedragen door mannen en vrouwen, maar het is afgeraden om de horloge op klassieke kleding te dragen. Daarvoor heeft hij een te stoere look om te dragen op een fijn jurkje of op een mooi kostuum. De Astron horloges zijn beschikbaar in verschillende modellen en kleuren en hebben een staal bandje of een lederen bandje. Op het eerste zicht zou je zeggen dat hij lijkt op een gewoon ijzerplaatje, maar toch bevat hij al die slimme techniek.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *