Een scootmobiel is een handig hulpmiddel die u het liefst – het hele jaar door – gebruikt. Natuurlijk is het mogelijk om in de winter met uw scootmobiel de weg op te gaan. Dit vergt alleen alertheid en het nodige onderhoud. Een aantal dingen kunt u zelf doen, maar een aantal onderhoudszaken kunt u het beste overlaten aan een scootmobiel specialist zoals Scootmobiel Comfortabel.
In dit artikel geven wij u de nodige tips en adviezen. Zo kunt u veilig en zonder problemen in de winter vooruit met uw scootmobiel.

Wat kunt u zelf doen?

Om ervoor te zorgen dat u in de wintermaanden veilig de weg op kunt met de scootmobiel is het belangrijk om alert te zijn op een aantal dingen. Zo is het – voor uw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers – belangrijk dat uw scootmobiel verlichting goed werkt. In de wintermaanden is het namelijk snel en lang donker en moeten anderen u goed kunnen zien. U kunt daarom zelf de voor- en achterverlichting van uw scootmobiel controleren.
Naast het controleren van de verlichting, kunt u ook zelf de werking van de claxon controleren. Beide controles zijn – uiteraard – niet alleen belangrijk in de winter, maar ook tijdens andere seizoenen. Naast de werking van de verlichting en de claxon is ook de staat van de banden erg belangrijk om te controleren voor de winter voor de deur staat. Scootmobiel banden die in een goede staat verkeren zorgen voor een goede grip op de weg. Dit is noodzakelijk om in de winter veilig met uw scootmobiel te kunnen rijden.

Wat kan een scootmobiel specialist doen?

Zoals u net heeft kunnen lezen zijn er een aantal dingen waarop u zelf kunt letten om met uw scootmobiel veilig te rijden in de winter. Het onderhouden van uw scootmobiel bestaat echter niet alleen uit het controleren van de verlichting, de claxon en de banden.
Wanneer de scootmobiel onderdelen niet goed meer werken moeten deze ook vervangen worden. Daarnaast bent u zelf niet in staat om alle mechanische en elektronische onderdelen van de scootmobiel op mankementen te controleren. Om uw scootmobiel winterklaar te maken kunt u daarom uw scootmobiel het beste een onderhoudsbeurt geven bij een scootmobiel specialist.
Andere zaken die scootmobiel specialisten controleren zijn:

  • De banden op scheuren en slijtage
  • De lagers van de stuurkolom en de wielen
  • De koolborstels
  • De software op eventuele foutmeldingen

Andere tips voor rijden in de winter

Door de bovenstaande tips en adviezen op te volgen, zorgt u ervoor dat uw scootmobiel klaar is voor de winter. Om gedurende de winter ook het maximale uit uw scootmobiel te halen kunt u het beste uw scootmobiel reinigen nadat u op een gepekelde weg heeft gereden. Door de zoutaanslag te verwijderen gaat uw scootmobiel namelijk langer mee.
Daarnaast raden wij het af om met uw scootmobiel te gaan rijden wanneer er dikke sneeuw ligt. Dikke sneeuw kan zich namelijk ophopen in de wielkasten waardoor het sturen en rijden zwaarder wordt. In het ergste geval kan het voorkomen dat uw scootmobiel stilvalt.
Hoe zorgt u ervoor dat uw scootmobiel winterklaar is?

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *