Elke scooter heeft scooter olie nodig, soms een beetje en soms wat meer. Raadpleeg voor je de scooter olie vervangt altijd eerst even de handleiding van jouw scooter, dan weet je zeker dat je de juiste scooter olie koopt. Als je er niet uitkomt kun je ook de scootershop even bellen of een berichtje sturen, ze helpen je graag verder. Hier geven we je alvast wat basisinformatie over scooter olie.
 

Viertakt en tweetakt scooters

Er zijn twee type scooters; viertakt scooters en tweetakt scooters. Als je niet weet welke scooter je hebt zal het hoogstwaarschijnlijk een viertakt scooter zijn, tweetakt is voor de echte hobby rijders die hun scooter van binnen en buiten kennen. Een viertakt scooter verbruikt nagenoeg geen olie, toch moet je deze regelmatig verversen om ervoor te zorgen dat de motor netjes blijft lopen.
 

Verse scooter olie en voldoende olie

De twee voornaamste zaken bij scooter olie zijn de hoeveelheid en de leeftijd. Je kunt bij elke scooter de aanwezige hoeveelheid scooter olie controleren met de meegeleverde peilstok, kijk weer in de handleiding hoe dat precies werkt op jouw merk en model. Houd ook de tellerstand in de gaten, je moet na een bepaald aantal kilometers de olie helemaal verversen, dus niet alleen bijvullen. Er is meestal een eenvoudig draaidopje te vinden om de oude olie weg te laten lopen, zet er wel op tijd een opvangbak onder!
 

Scooter merk en merk scooter olie

Sommige fabrikanten zullen een bepaald type olie adviseren, het is doorgaans verstandig om die adviezen op te volgen. Soms wordt er alleen een type olie aangeraden, houd je ook aan die adviezen. Doorgaans is wisselen van type en merk niet de beste keuze. In sommige gevallen kun je motor echt schade toebrengen met de verkeerde olie, en dat kan je veel geld kosten! Het is niet per definitie zo dat goedkope scooter olie automatisch slechter is dan duurdere merken, let vooral op het soort scooter olie en de viscositeit ofwel dikte van de vloeistof.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *