RVS lassen

Dooradmin

mrt 20, 2017

RVS lassen bij Kraan & Roos.

Wij van Kraan & Roos vinden kwaliteit erg belangrijk. Onze kracht is daarom ook ervarenheid, deskundigheid en een snelle, hoge service. Al meer dan 25 jaar ervaren onze klanten elke dag onze krachten. Uit deze 25 jaar van ervaring met RVS lassen zijn mooie projecten voort gekomen, zoals balustrades, balkonhekken, trappen en machine onderdelen. Voor elk project streven wij naar perfectie en we bedenken innoverende oplossingen met onze opdrachtgever en ontwerper.

RVS: wat is dat?

RVS staat voor roestvast staal. Dit is een ijzerlegering die minstens 12% chroom bevat. Omdat het in contact komt met zuurstof uit de lucht, vormt zich spontaan een chroomoxidehuid aan het oppervlak wat het materiaal beschermt. Het beschermt het materiaal vooral tegen corrosie. De sterkte en de weerstand tegen corrosie neemt toe door middel van het toevoegen van andere legering elementen zoals nikkel en molybdeen. Zo ontstaan er meer toepassingsmogelijkheden, maar het materiaal wordt ook duurder.
 

RVS lassen.

RVS lassen is kort gezegd het verbinden van metalen. Dit gebeurd in een vloeibare toestand van het metaal. De samenstelling van het materiaal hoeft niet per se hetzelfde te zijn. Er zijn tegenwoordig veel lasprocessen mogelijk. Smeltlassen en druklassen zijn de hoofdgroepen. RVS wordt vaak gelast met bescherming van gas en smeltlassen. Voor het lassen zonder beschermgas wordt electroden lassen toegepast. Dat wordt ook wel TIG en MIG/MAG genoemd.
 
In de laatste jaren zijn er op de markt veel technische ontwikkelingen geweest. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om met kleine compacte machines het RVS materiaal te lassen. Bij Kraan & Roos wordt er heel veel waarde gehecht aan de vakmanschap, de kwaliteit en een goede samenwerking met onze klanten. Wij kunnen de kwaliteit van het RVS lassen waarmaken dankzij onze geavanceerde machines in onze fabriekshal.
Naast RVS verwerken wij in onze fabriekshal ook aluminium en staal. De producten van RVS, aluminium en staal worden uiteraard gescheiden behandeld in het productieproces om zo besmetting te voorkomen. Dit doen we omdat elk materiaal zijn eigen kenmerk heeft. Roestvast staal gaat bijvoorbeeld meer dan 10 jaar mee en het blijft er altijd mooi uitzien. Het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan tijdens het RVS lassen. Het is complex werk en het vereist dan ook hoge concentratie tijdens de afwerking van het RVS lassen. Wij beschikken daarom enkel over deskundig personeel die onze machines goed kunnen bedienen.
Nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie weten? Neem dan gerust contact met ons op!
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *