We zien in de schoonmaakbranche de komende jaren veel ontwikkelingen. Dit komt door de steeds groeiende technologische ontwikkelingen die er spelen en die nog gaan spelen. Zo zijn er inmiddels al speciale schoonmaak robots op de markt! Het is alleen niet handig om deze robots in elke situatie te gebruiken. Allereerst kosten de robots veel geld dus zijn ze alleen interessant wanneer ze genoeg uren gaan maken om deze investering terug te verdienen op termijn. Denk hier als schoonmaakbedrijf Vlaardingen dus van tevoren goed over na.
Voor welke branches is dit geschikt?
Het is daarnaast ook niet mogelijk om robots voor elke situatie in te zetten. Vooral voor accommodaties waar gesport wordt, winkel gebieden, entrees van bijvoorbeeld hotels of gebouwen, logistieke centra en voor grote lobby’s zijn deze robots geschikt. Verder zien we dat bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf Vlaardingen steeds vaker met andere technologische ontwikkelingen gaan samenwerken. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om applicaties te ontwikkelen die bijvoorbeeld de kamertemperatuur kunnen regelen, parkeerplaatsen kan reserveren of automatisch koffie voor je bestelt.
Nieuwe werken
We zien dat bedrijven steeds minder vaak fulltime mensen hebben zitten, er wordt bijvoorbeeld steeds vaker thuis of parttime gewerkt tegenwoordig. Hier door worden de ruimtes in een kantoorpand minder gebruikt dan vroeger. Om deze reden willen bedrijven graag advies over wat het handigste is om wanneer schoon te maken, omdat dit erg onregelmatig is geworden. Om deze reden gaan schoonmaakbedrijven steeds vaker samenwerken met facilitaire bedrijven zodat zij elkaar kunnen helpen en versterken. Denk bijvoorbeeld ook aan bijvoorbeeld het bestellen van toiletpapier als het schoonmaakbedrijf erachter komt dat dit op is. Er kan veel sneller geschakeld worden als het schoonmaakbedrijf gaat samenwerken met het facilitaire bedrijf. Dit is voor het bedrijf dat hen inhuurt ook een stuk prettiger, want die hoeft niet meer tussen de twee bedrijven te coƶrdineren, maar kan zich op een vast aanspreekpunt gaan richten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *