Afvoer verstopt
We maken het allemaal wel eens mee, en altijd komt het ongelegen. De afvoer verstopt, in de keuken, de wc of in de douche. Het water komt omhoog, of er verspreidt zich een hinderlijke rioollucht in huis.
Oorzaak verstopping
Dat de afvoer in de keuken verstopt zit, of dat het water in de wc omhoog komt, kan verschillende oorzaken hebben. Vaak zal het vuil zich in de afvoer hebben opgehoopt, aangekoekt en aangehard. Maar dikwijls ligt de oorzaak veel dieper, onder de vloer wel te verstaan.
Riool verstopping
Het komt namelijk evengoed voor dat de afvoerverstopping een gevolg is van een probleem met de riolering. De riolering onder de woning kan verstopt zitten. Dat komt dan doordat deze zwaar is verouderd. Denk aan de oude stenen rioolbuizen, de zogenaamde “gresbuizen”. Die kunnen door verzakking van de grond onder de woning op een gegeven moment gaan breken. Aarde werkt zich zodoende in de rioolbuis en allerlei onkruid gaat daarin uitgroeien, en de rioolbuis raakt verstopt
Stank of rioolvliegjes
Een kapotte rioolbuis herken je vaak aan de penetrante rioollucht die in je woning omhoog komt.
Of je hebt ineens veel last van rioolvliegjes. Er is dan geheid iets mis is met de riolering. Het is daarom verstandig in geval van een afvoerverstopping zo spoedig mogelijk een rioolspecialist in te schakelen.
De rioolspecialist of het ontstoppingsbedrijf
De rioolspecialist, ook wel het ontstoppingsbedrijf genoemd, beschikt over de kennis en ervaring om snel te snappen waar het probleem zich bevindt. De precieze oorzaak kan de rioolspecialist met allerlei handige apparatuur snel en nauwkeurig lokaliseren.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *