Er bestaan personen die zo rijk zijn dat ze al hun geld nooit zullen op maken. Na hun dood ontvangt de familie wellicht een erfenis maar er zijn ook miljonairs die hun geld anders besteden. Zo heeft Keith Owen al zijn geld nagelaten aan het Canadese stadje Sidmouth. Met het geld zijn één miljoen bloemen geplant ter nagedachtenis aan de bankier.
Toen Owen ontdekte dat hij aan terminale longkanker leed, heeft hij zijn hele vermogen aan de badplaats in Canada gedoneerd. In bepaalde delen van de stad zijn tuinen, gazons, bermen en bloemperken al vol gepland met narcissen, krokussen en sneeuwklokjes. Daarbij gaat het niet om kunstplanten maar échte bloemen die wellicht volgend jaar weer terug zullen bloeien.
De bankier had een vermogen van een kleine 2,7 miljoen euro die hij nalaat aan Sidmouth, een stadje met ongeveer 15.000 inwoners. Owen was gescheiden van zijn vrouw en had op 69-jarige leeftijd nog geen kinderen. De Daily Mail bericht dat het idee achter de donatie was dat Owen vond dat de stad ‘mooi’ gehouden moest worden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *