De vrijheid, mogelijkheid om te gaan en staan en lekker mee te gaan op de weg. Dat is iets waar iedereen naar verlangd. Toch is het vervelend om te wachten tot je 18de verjaardag. Gelukkig hoeft dat niet meer met ons pakket: rijbewijs 16 jaar. Met dit pakket is het mogelijk om voor je 18de verjaardag al de weg op te kunnen. Lees snel verder hoe dit in zijn werk gaat!

Rijbewijs 16 jaar maakt het mogelijk om alvast te starten

Tegenwoordig is het zo geregeld dat mensen voor hun 18e hun rijbewijs mogen halen. Daarna mogen zij onder begeleiding van een ervaren chaffeur de weg op. Vanaf je 16e mag je gelijk al beginnen met je theorie cursus. Hierbij mag je ook alvast het examen afleggen. Wanneer je dit gehaald hebt is je theorie 1,5 jaar geldig. In die tijd kan je ook je praktijkexamen afleggen. Wanneer je je praktijk examen niet in die periode haalt, zul je wel je theorie examen opnieuw moeten doen.
 

Lessen en pakketten voor rijbewijs 16 jaar

Als eerste ga je de eerste keer de weg op meteen instructeur om een inschatting te maken. De instructeur gaat dan inschatten of je gevoel hebt voor auto rijden of niet. Maak je maar geen zorgen, je wordt er niet op beoordeeld. Deze les is alleen om in te schatten hoeveel lessen je nodig hebt. Mocht je er gevoel voor hebben dan kan je bijvoorbeeld voor een pakket kiezen die minder lessen bevat. Mocht je wat meer oefening nodig hebben dan kan je voor een wat groter pakket kiezen. Het gemiddelde aantal lessen die afgenomen worden ligt rond de 30 lessen. Deze lessen duren ongeveer een uur. In deze gezellige lessen wordt je een uurtje meegenomen door de instructeur en hij gaat je alles uitleggen over autorijden en hij zal het je leren.
 
Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en het halen van je rijbewijs? Kijk dan op de site!
 

rijbewijs 16 jaar
rijbewijs 16 jaar

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *