Wat is een reisstekker

Overal ter wereld zijn er stopcontacten, maar niet alle stopcontacten zijn hetzelfde. Als je bijvoorbeeld naar Amerika reist, dan zul je merken, dat een Nederlandse stekker daar niet in het stopcontact past. Om bijvoorbeeld je smartphone in Amerika te kunnen laden, heb je een verloopstekker nodig. Zo’n stekker wordt een reisstekker of ook wel een wereld stekker genoemd.

Welke soorten reisstekker’s zijn er

Omdat er nogal veel verschillende stopcontacten in de verschillende landen gebruikt worden, zijn er veel verschillende soorten reisstekkers. De kwaliteit van de verschillende reisstekkers, Die er te koop zijn, loopt ook nog eens uiteen. Daarnaast zijn er ook reisstekkers, die geschikt zijn voor meerdere soorten stopcontacten. Dit zijn de zogenaamde universele reisstekkers. Nadeel van deze universele reisstekkers, is dat ze kwetsbaarder zijn en vaak wat ingewikkelder zijn om te gebruiken. Als je naar een specifiek land gaat, Is het handiger een reisstekker te kopen die speciaal voor dit land geschikt is.

Verschil in netspanning

In Nederland hebben we een netspanning van 230 volt. In bijvoorbeeld Amerika is dit geen 230, maar 110 volt. Let er op, dat het apparaat wat je meeneemt ook geschikt is voor 110 volt. Veel elektronische laders voor smartphones, zijn geschikt voor zowel 230 als 110 volt. Dit wordt aangegeven op de adapter. Let op met oude adapters, Deze zijn vaak alleen maar geschikt voor 230 volt zullen niet goed werken in Amerika. Ook andere apparaten kunnen niet geschikt zijn voor een netspanning. Wil je deze gebruiken op vakantie in Amerika, dan heb je ook een transformator nodig die 110 volt omzet en 230 volt. Let erop, dat de transformator voldoende vermogen heeft. Je kunt op het apparaat te zien hoeveel vermogen heb maximaal trekt. De transformator Moet minimaal dit vermogen hebben, Anders zal hij niet werken of defect raken. In een land als Amerika heeft de netspanning ook een andere frequentie in Nederland is de netspanning frequentie van 50 Hertz in Amerika en frequentie van 60 Hertz. Vrijwel alle apparaten werken zowel op 50 als op 60 Hz. Uitzonderingen hierop zijn elektrische klokjes deze zullen niet op tijd lopen. Kijk altijd op het apparaat of ze geschikt zijn voor de spanning en de frequentie van het land waar je heengaat.

Reisstekker uitzoeken en kopen

Het is altijd verstandig om voor je op reis gaat hier in Nederland de juiste reis stekker te kopen. Als je meerdere apparaten meeneemt is het handig om meerdere reisstekkers te kopen. Koop stekkers van een betrouwbare merk, zodat je weet dat ze goed werken en veilig zijn. Het is vaak lastig om precies uit te zoeken welke stekker je nodig hebt, voor het land van bestemming. Als je weet welke sticker je nodig hebt, is het vaak ook nog een heel zoekwerk om een betrouwbaar adres te vinden waar je hem kunt kopen. Op de website reissttrekkers.com kun je snel en eenvoudig zien welke sticker je nodig hebt. Daarna kun je hem meteen bestellen in een van de grote en betrouwbare webshops van Nederland.
 
Goede reis!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *