Lezen is natuurlijk de ultieme vorm van ontspanning. Het is goed voor je lichaam en je geest. Lees jij bijna nooit? Zonde, er zijn namelijk genoeg redenen om te beginnen met lezen.

Goed voor je woordenschat

Lezen is buitengewoon goed voor je taalkennis. Als je al vanaf jong af aan regelmatig leest heb je een veel grotere woordenschat, dan wanneer er niet wordt gelezen. Vaak kom je in boeken allerlei woorden tegen die je niet kent, en als je die dan gaat opzoeken leer je steeds meer woorden kennen. Daarnaast is het ook een goede manier om je kennis te verbreden. Je leest namelijk vaak over onderwerpen waar je eerst nog nooit van had gehoord, je leert bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van iets.

Minder stress

Daarnaast hebben mensen die regelmatig lezen minder stress. Lezen vermindert namelijk stress. Als je leest kun je namelijk alle stress van die dagen even opzij zetten, en je volledig richten op het boek. Je hoeft even niet te denken aan alle problemen die je op dat moment hebt. Je kunt je eigen leven even helemaal vergeten. Er zijn genoeg boeken die zo spannend zijn dat je jezelf er helemaal in verliest. Op www.boeken-top-10.nl kun je dit soort boeken vinden.

Geheugen

Lezen is een goede manier om je hersenen te trainen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig lezen later minder last hebben van geheugenverlies. Als je dus regelmatig een boek pakt, heb je later minder kans op geheugenverlies. Ook zal je korte termijngeheugen worden verbeterd door regelmatig te lezen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *