Als je binnenkort een tweedehands auto wilt aanschaffen, dan is het aan te raden om vooraf eerst een kentekencheck uit te voeren op de auto. Waar je dit kunt doen, en hoe, lees je hier.

Kentekennummer

Alle auto’s beschikken over een kentekennummer. De kentekens van alle auto’s in Nederland staan opgeslagen in de database van de RDW, ook wel bekend als de Dienst voor het Wegverkeer. Alles wat je wilt weten over een auto, kun je in deze database vinden.

RDW

Er zijn verschillende sites die kenteken checks uitvoeren, maar je kunt het beste doen bij een site van de rdw. Dit is namelijk het meest betrouwbaar en veilig voor het uitvoeren van een kenteken check. Het checken van een kenteken kan via www.rdwkenteken.net. Voordeel van deze site is dat het ook nog eens gratis is.

Simpel

Het checken van een kenteken online is heel simpel: je hoeft alleen maar te weten wat het kentekennummer is van de auto die je op het oog hebt. Je kunt deze zelf noteren als je de auto gaat bekijken, maar je kunt deze natuurlijk ook opvragen bij de huidige eigenaar van de auto. Zodra je het kenteken nummer van de auto weet, kun je aan de slag.

Informatie opvragen

Ga naar de site van het rdw, en voer het kentekennummer in. Druk op enter, en vervolgens krijg je alle informatie die er beschikbaar is over de auto te zien. Bekijk deze informatie grondig door, er staan namelijk allerlei nuttige dingen in.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *