Je kunt een rommelige zolder die je nauwelijks gebruikt in een handomdraai omtoveren in een extra slaapkamer of een hobbyruimte. Het enige wat daarvoor nodig is, is een dakkapel. Met een dakkapel krijgt je zolder een groter beloopbaar oppervlak omdat je op meer plekken rechtop kunt staan. Daarnaast geeft een dakkapel heel veel extra licht op je zolderverdieping. Dakkapel prijzen beginnen bij zo’n 3.000 euro. Afhankelijk van de grootte en het materiaal dat je kiest, kan dit oplopen tot zo’n 5.000 euro.

Prijzen afhankelijk van materiaal

De meeste huizen met dakkapellen hebben een standaard exemplaar met afmetingen van 250 centimeter breed en 150 centimeter hoog. De prijzen hiervan variëren van 3.000 euro voor een houten dakkapel, 3.750 euro voor een kunststof exemplaar en 4.250 euro voor één van polyester. Wil je een grotere dakkapel, dan moet je rekenen op ongeveer 750 euro per strekkende meter extra.

Hout of kunststof

Het goedkoopste materiaal is dus hout. Bedenk echter wel dat de onderhoudskosten van hout daarentegen juist het hoogste zijn. Je moet hout bijvoorbeeld ongeveer eens in de vijf jaar overschilderen. Op termijn lopen de kosten zo toch nog behoorlijk op. De voordeligste optie is dan ook het wat duurdere kunststof exemplaar. Onderhoudskosten heb je niet en bovendien isoleert kunststof zeer goed. In vergelijking met een houten dakkapel kost één van kunststof je om die redenen zo’n 150 euro per jaar minder. Daardoor verdien je de hogere aanschafprijs in een jaar of vijf terug.

Polyester

De meest gekozen dakkapel in Nederland is echter die van polyester. Hoewel dit de duurste is van de drie soorten, heeft hij grote voordelen. Onder andere het feit dat hij razendsnel geplaatst kan worden omdat hij al in de fabriek in elkaar gezet is. Hij hoeft dus alleen naar boven gehesen en bevestigd te worden. Dit kan binnen een dag gebeuren.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *