Zwanger zijn neemt misschien een aantal kwaaltjes met zich mee, maar dit is helemaal niets in vergelijking met het moois wat er in je buik groeit. Jullie hebben gewoon een mensje gemaakt, dat is heel erg bijzonder. Het liefst wil je je kindje zo vaak mogelijk bewonderen in de buik en naar het hartje luisteren. Je krijgt normaal gesproken een vroege echo en een 20 weken echo vanuit de verloskundige, dit zijn de medische echo’s. Als er geen afwijkende dingen te zien zijn op deze echo’s moet je het met deze 2 momenten doen. Wil je toch graag vaker je kindje zien? Dan kun je kiezen voor een pretecho. Deze echo is geheel zonder medische reden en gericht op mooie beelden van jullie baby. De kosten van deze echo zul je zelf moeten betalen.

Pretechobureau

Door heel Nederland vind je pretechobureaus. Dit zijn commerciële bureaus die tegen betaling echo’s uitvoeren om naar je kindje te kijken. Er zijn geen speciale regels of voorwaarden om een pretechobureau te openen, het is daarom belangrijk dat je goed navraagt of de echoscopiste ervaring heeft met het uitvoeren van echo’s en of ze een diploma behaald heeft.
Ondanks dat een pretecho niet gericht is op medische indicatie of om afwijkingen bij de baby de signaleren is het wel erg belangrijk dat de echoscopiste precies weet waar ze over praat en dat ze jullie goed kan informeren over alles wat je op de beelden ziet.
Pretecho & zo in de omgeving van Breda werken alleen medisch opgeleide dames die tevens ook werkzaam zijn als verloskundigen, zij kunnen je dus de mooiste plaatjes laten zien maar tegelijkertijd ook afwijkingen waarnemen. Houd er dus rekening mee dat je ook minder leuke dingen te horen kunt krijgen tijdens een pretecho, ondanks dat de echo gericht is op kennismaking met je baby.
Ook belangrijk bij een pretechobureau is de apparatuur waarmee gewerkt wordt. Wordt er met een verouderd apparaat gewerkt? Dan zul je minder mooie beelden zien dan wanneer er met een heel nieuw apparaat gewerkt wordt.

Wanneer een pretecho laten maken?

Wat is de beste termijn om een pretecho te laten maken? Dit is een beetje afhankelijk van wat je wilt zien en of je voor een 2d of 3d echo kiest.
Wil je een vroege geslachtsbepaling? Dan kun je bij de meeste pretechobureaus al bij 13 weken terecht. Wil je een 2d echo laten maken om de baby te zien en eventueel het geslacht te bepalen? Dan is de beste termijn tussen de 19 en 26 weken. Voor een 3d of 4d echo krijg je de mooiste beelden tussen de 23 en 32 weken. Je baby heeft dan een vetlaagje over zijn botten heen waardoor je een realistischer beeld krijgt van hoe je kindje eruit ziet.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *