E46 - nieuws

internetnieuws

Premie voor ziekenfondsverzekering en zorgtoeslag aanvragen

Als ziekenfondsverzekerde betaalt u op twee manieren premie. U betaalt een nominale premie en een procentuele premie. De nominale premie is een vast bedrag dat u rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar betaalt.

Deze premie verschilt per zorgverzekeraar, maar ligt in 2015 rond de € 25 per maand per (mee)verzekerde. Voor meeverzekerde kinderen tot 18 jaar hoeft geen premie te worden betaald.

Daarnaast betaalt u een procentuele premie over uw inkomen. Dit gaat via uw werkgever of uitkeringsinstantie. Die berekenen 8% van uw salaris of uitkering en houden een deel (het werknemersdeel, 1,25%) in op uw salaris of uitkering. Het resterende deel (het werkgeversdeel, 6,75%) betaalt uw werkgever of uitkeringsinstantie (percentages voor 2004).

De totale premie wordt afgedragen aan het UWV, die ervoor zorgt dat het geld in de Algemene Kas van de ziekenfondsen komt. Als u zelfstandige bent betaalt u de procentuele premie aan de Belastingdienst. Ontvangt u alimentatie, dan betaalt u beide premies rechtstreeks aan de zorgverzekeraar.

Wie bij zijn zorgverzekeraar een aanvullende verzekering afsluit (zie hieronder), betaalt ook daarvoor premie… zorgtoeslag in 2015 aanvragen!

Updated: november 23, 2014 — 2:59 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E46 - nieuws © 2021 Frontier Theme