Glasvezelkabels komen altijd maar in één soort. Dit is dan ook een universele kabel. Op de manier zijn er veel meer toepassingen mogelijk. Het laatste gedeelte die die toepassing mogelijk maakt kan echter wel verschillen. Deze uiteinden worden pigtails genoemd. Dit zijn in feiten kleine stekkertjes. In dit artikel lees je meer over deze stekkertjes en waar de verschillen in zitten.
 

Wat zijn precies pigtails

Om het heel plat te zeggen zijn het stekkertjes. Om een wat meer technische term te gebruiken zijn het connectoren. Pigtails zijn de kleine, plastic uiteinden die aan de glasvezelkabels wordt bevestigd. Hierdoor wordt het mogelijk om de glasvezelkabel direct met een apparaat te verbinden. Hierbij is het natuurlijk wel zo dat de kabel die je aan het apparaat verbindt, niet de kabel is die uit de grond komt. De eerste glasvezelkabel gaat eerst van de wijkverdeler naar het huis. Daar gaat de kabel naar het modem. Hieruit kan je dan een glasvezelkabel naar het apparaat verbinden. Het voordeel hiervan is dat je nog sneller internet zal hebben en nog minder vertraging.
 

Verschillende soorten pigtails

Met tegenwoordig zo veel verschillende apparaten die internet nodig hebben, is er niet altijd één pigtail die past. Er zijn een aantal verschillende soorten. Hierbij is een kleine samenvatting van de verschillende soorten.
 

  • Pigtail SC: de SC variant is de meest gebruikte variant. Het heeft een simpele werking en kan gemakkelijk bevestigd worden en het betreffende apparaat. Dit zorgt voor veel gebruiksgemak.
  • “ LC: deze variant heeft een ceramische connector. Dit zorgt ervoor dat deze tot wel 50% kleiner is dan de sc variant. De LC maakt ook gebruik van een borg klipje die ervoor zorgt dat deze goed blijft zitten in de poort en er niet snel uit valt. Deze variant is geschikt voor laptops aangezien deze gebruik maken van veel kleinere poorten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *