Wat kiezen: persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Er is wel degelijk een verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.
Kiest u voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Welk product u kiest hangt af van uw persoonlijke situatie. U bespreekt op voorhand op hoeveel maanden u de lening wilt terug betalen en welke rent u er op gaat betalen. U weet dus op voorhand hoeveel geld u kan lenen en hoeveel u in het totaal moet terugbetalen. Zo komt u dus niet voor onverwachte verassingen te staan. We hebben hier dus een vaste zekerheid omtrent de maandelijkse aflossingen en het totaalbedrag dat moet worden terugbetaald. Bij een persoonlijke lening wordt het ganse bedrag eenmalig uitgekeerd. Wilt u het bedrag sneller aflossen met gespaard geld, dan kan u de lening sneller afbetalen zonder dat u daarvoor kosten hoeft te betalen. We hebben dus een vaste looptijd en een vaste rente.
Persoonlijke leningen worden bijvoorbeeld afgesloten bij het aankopen van een nieuwe wagen, camper, renovatiewerken enz.. Dus objecten met een bepaalde levensduur.
Wat is dan een doorlopend krediet? Ook hier spreekt u af hoeveel geld u wilt lenen. Deze krijgt u niet eenmalig en volledig uitgekeerd maar die kan u geheel of gedeeltelijk opnemen. De looptijd en de kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid opnamen, aflossingen en variabele rentes. Het voordeel is wanneer u een deel heeft terugbetaald, dat deel op een ander tijdstip weer kunt opnemen. Zo kunt u snel uw uitgaven beter beheren en ontvangen. Ook hier dient u geen kosten te betalen wanneer u de lenig in grote stukken aflost.
Een doorlopend krediet kan je gebruiken bijvoorbeeld voor onverwachte kosten, een reis enz..
Beide leningen kunnen afgesloten worden zonder advies kosten, aansluitingskosten.

BKR

Voor beide leningen dient u zich er van bewust te worden dat de BKR wordt nagekeken. U kan in de meeste gevallen geen lening afsluiten wanneer u een negatieve BKR notering heeft. Ook wanneer u maandelijks reeds grote lasten te betalen heeft, kan u geen nieuwe lening aangaan.
Wilt u meer info? Kijk dan op de site van Lenengeld.eu.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *