Voor mensen die vaak alleen zijn, kan het soms best wel eens een beangstigend gevoel geven dat er niemand is om ze te helpen als er iets gebeurt. Vooral voor oudere mensen is dit het geval.
 

Personenalarmering

Neem nou het voorbeeld van een oudere vrouw die alleen thuis woont. Ze wil een kopje thee uit de keuken halen, maar ze loopt moeilijk. Onderweg naar de keuken verstapt ze zich, en ze valt op de grond en kan niet meer overeind komen. In dit geval is het heel fijn als ze gebruik kan maken van personenalarmering. Met een druk op het knopje rond haar pols, kan ze verpleegkundigen bereiken. Deze verpleegkundigen zijn dag en nacht bereikbaar, vanaf elke plek in huis. Ook wanneer iemand zich bijvoorbeeld niet goed voelt worden, kan deze persoon gebruik maken van de noodknop.
 

Wat gebeurt er als je op de knop drukt?

Er bestaan knoppen die je om je pols kunt dragen, maar je kunt deze ook rond je nek dragen. Als je hulp nodig hebt, is het enige wat je hoeft te doen de knop in te drukken. Hierna wordt er contact gemaakt met de zorgcentrale. Een verpleegkundige zal door de luidspreker vragen wat er aan de hand is. Als je in staat bent om te antwoorden, kun je de verpleegkundige vertellen wat er aan de hand is en wat je nodig hebt. Indien nodig stuurt de verpleegkundige direct de juiste hulp naar je toe. Als je niet in staat bent om te antwoorden, kun je er ook op rekenen dat er direct hulp komt. Dit is voor veel ouderen een heel geruststellende gedachte. Op deze manier kunnen zij vaak langer thuis blijven wonen, wat voor veel mensen toch de voorkeur heeft. Je moet ook vooral niet schromen om op de knop te drukken, de zorgcentrale is ervoor! Bij zorginstelling Zuidzorg kun je terecht voor onder anderen personenalarmering.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *