De Persicaria amplexicaulis wordt in de volksmond ook wel een echte duizendknoop genoemd. Het is de familie van de Polygonaceae. De plant groeit van juli tot en met september en daarmee staat hij bekend als een echte laatbloeier. Ook staat deze plant het liefst in de zon. De bloem die uitkomt, kan verschillende kleuren aannemen. De meest voorkomende zijn roze en rood. Maar er zijn ook varianten die een witte bloem hebben. De plant vormt wortelstokken die na een lang tijd vormen tot een grote pol. De bloem zelf zit aan een lange aren boven het spitse blad die hij heeft. Het spitse blad kleurt in de nazomer vaak roodkleurig. De hoogte van de plant reikt tussen de 90 en 120 cm. De plant kan minimaal temperaturen aan van -25 graden. Dit is erg koud. Dus deze plant is een echte sterke buitenplant. Meer over de ideale omstandigheden van deze plant volgen hieronder.

De beste plek voor de Persicaria amplexicaulis

De Persicaria amplexicaulis heeft een voorkeur als het gaat om de beste plek om hem neer te zetten. Zoals net al beschreven is, staat deze plant het liefst in de zon, een tuin op het zuiden is het best voor de plant. Verder staat hij op een warme plek waar de bodem vol zit aan voedingstoffen. Het moet zeker niet te arm zijn van grondstoffen en voedingstoffen. Ook staat deze plant in de buurt van andere planten, maar wil er niet door overschaduwd worden. Dus zet hem niet te dicht bij bomen of heesters.

Combineren van de plant

De Persicaria amplexicaulis wil graag combineren met ander planten en wil graag in de aanwezigheid van de andere staan. Wat eigenlijk de beste optie is om deze plant te combineren is met bloembollen die gaan bloeien in het voorjaar. Deze plant bloeit namelijk pas in juli en daarmee heeft u het hele jaar een prachtige tuin.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *