Bij permanente make-up wordt er vaak gedacht aan het aanbrengen van make-up op het gezicht maar dan permanent. Echter heeft permanente make-up nog meer mogelijkheden. Je kunt het namelijk ook gebruiken om het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van mensen te verhogen. Als iemand bijvoorbeeld pigmentvlekken heeft, kunnen deze worden weggewerkt met behulp van permanente make-up. Maar zo zijn er nog veel meer toepassingen.
 

Make-up

De bekendste toepassing van permanente make-up is waarschijnlijk het aanbrengen van make-up op het gezicht in de vorm van wenkbrauwen, wimpers, eyeliners en lipliners. Dit gebeurt met behulp van micropigmentatie. De keuze voor permanente make-up kan verschillende redenen hebben, maar het doel hiervan is de schoonheid benadrukken. Door middel van speciale technieken wordt er een eindresultaat gecreëerd wat erg mooi is en er toch heel natuurlijk uitziet. Ook is er binnen deze vorm van permanente make-up nog een heleboel keus. Voor de lippen kun je namelijk kiezen uit alleen een liplijn of de gehele lippen. Alleen de liplijn kan bijvoorbeeld gekozen worden, als de lipcontouren zijn vervaagd in de loop van de tijd. Ook voor de PMU wenkbrauwen zijn er verschillende technieken, zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit “shaded” of “hairstroke”. Met hairstroke wordt elk haartje afzonderlijk gepigmenteerd, dit zorgt voor een erg natuurlijk effect.
 

Dermapigmentatie

Je kunt permanente make-up echter ook gebruiken om correcties te doen. Hierbij kun je best breed denken, namelijk aan bijvoorbeeld littekens, haaruitval of een hazenlip. Al deze zaken kunnen voor het zicht worden verbeterd met behulp van dermapigmentatie. Dit kan iemand veel zelfvertrouwen teruggeven en een beter zelfbeeld geven. Als je erg veel last hebt van bijvoorbeeld bovenstaande zaken, of deze bevinden zich op opvallende plekken, kan dit erg vervelend zijn. Vaak heeft dit onzekerheid tot gevolg. Met behulp van dermapigmentatie worden er correcties gedaan die het uiterlijk verbeteren. Hierdoor is er minder onzekerheid en meer zelfvertrouwen.
 
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *